AcasăNewsPetitie online pentru demiterea lui Marga din fruntea ICR

Petitie online pentru demiterea lui Marga din fruntea ICR

(foto:ICR)

Mai multi internauti au publicat o petitie online pentru demiterea conducerii Institutului Cultural Roman, motivarea fiind decredibiliarea institutiei condusa de Andrei Marga.

(foto:ICR)

Documentul a fost postat vineri, pe 18 ianuarie, pe site-ul petitieonline.ro si pana duminica a strans deja peste 1100 de semnaturi. In petitie, a carei autori au ales sa nu-si dezvaluie identitatea, se specifica faptul ca Andrei Marga a decredibilizat Institutul Cultural Roman.

„Domnul Andrei Marga, presedintele Institutului Cultural Roman, a demis din functii de conducere directori evaluati pozitiv atat de catre comisiile din tara, cat si din tarile unde activau acestia, intrerupand sau blocand actiuni culturale de anvergura, in care erau antamati acesti directori”, spun autorii.

Totodata, lui Marga i se mai imputa si faptul ca majoritatea articolelor din presa, la adresa ICR si a lui Andrei Marga, este negativa. „Declaratiile sale nefondate si defaimatoare la adresa unor personalitati, precum si acuzatiile aduse Ministerului Afacerilor Externe participa deasemenea la decredibilizarea ICR”, se mai arata in petitie.

O alta acuzatie adusa sefului ICR este aceea ca a declarat deschiderea mai multor institute culturale in mai multe capitale ale lumii, ca de exemplu Moscova, Kiev, Beijing, fara a avea acordul Ministerului de Externe.

In incheierea petitiei se subliniaza ca, pe baza motivelor invocate in document, se cere inlocuirea „actualei conduceri a ICR cu o echipa de manageri culturali profesionisti”.

author avatar
Alina Costache
157 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger