AcasăNewsPetitia de peste 100 de metri, semnata de 10 000 de studenti,...

Petitia de peste 100 de metri, semnata de 10 000 de studenti, depusa la Guvern. Care sunt cerintele tinerilor

(foto: gandul)

Reprezentantii ANOSR au depus, vineri, la Guvern, o petitie cu revendicarile studentilor, document ce are o lungime de peste 100 de metri si este semnat de peste 10 000 de studenti.

(foto: gandul)

Douazeci de reprezentanti ai Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) au plecat vineri, in jurul orei 10:00 din Piata Romana spre Piata Victoriei pentru a depune la Guvern petitia.

In document studentii cer cresterea bugetului alocat educatiei in 2013, si asumarea unui plan de crestere pana la 6% din PIB in urmatorii ani, majorarea subventiei pentru camine si cantine, majorarea veniturilor tinerilor angajati din educatie sanatate, si o participare mai buna a tinerilor in procese decizionale de importanta majora pentru universitati si societate

Studentii intentionau sa desfasoare petitia in totalitate, insa, din cauza conditiilor meteo nu au mai putut face acest lucru. Petitia va fi apoi depusa si la Parlament si la Ministerul Educatiei, la registrturile acestor institutii, “ actiunea de imagine fiind doar pentru Guvern.

„Actiunea de imagine a fost doar pentru Guvern, deoarece catre reprezentantii acestei institutii sunt indreptate cele mai importante revendicari, respectiv cele privind bugetul, petitia fiind depusa in atentia membrilor Guvernului si, mai ales, a premierului Victor Ponta”, a precizat presedintele ANOSR, Mihai Dragos.

La ora 15:30 reprezentantii ANOSR vor avea o intalnire cu ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Mihnea Costoiu, pana la acea ora petitia urmand sa fie depusa si la Parlament.

ANOSR si Consiliul National al Elevilor (CNE) sustin ca bugetul de 3,14 la suta din PIB, anuntat de Guvern, condamna Educatia si Cercetarea la inca un an de subperformanta si inechitate.

author avatar
Alina Costache
227 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger