AcasăNewsPeste jumatate dintre romani semneaza „ca primarul”

Peste jumatate dintre romani semneaza „ca primarul”

Recunosc ca au trecut prin cel putin o situatie in care au semnat un document fara sa-l citeasca.

Desi recunosc ca este foarte important sa citeasca cu mare atentie orice document inainte de a-l semna, mai mult de jumatate dintre romani au recunoscut ca isi pun semnatura fara a face acest lucru, arata un sondaj Provident. Numai 67% spun ca citesc cu atentie contractele de fiecare data, iar 54% recunosc  ca au trecut prin cel putin o situatie in care au semnat un document fara sa-l citeasca.

Recunosc ca au trecut prin cel putin o situatie in care au semnat un document fara sa l citeasca

Dintr-un esantion de peste 1200 de respondenti, 26% sustin ca semnatura pe contractul de credit este cea mai importanta din viata lor, iar alti 25% cred ca semnatura pe certificatul de casatorie este cea care conteaza cel mai mult. Totodata, 19% considera importanta semnatura de pe contractul de vanzare a unui bun personal, 13% pe cea de pe certificatul de nastere al copilului, 11% sustin ca este semnatura de pe contractul de cumparare a unui bun personal, iar 8% cea de pe contractul de munca. Sondajul a fost desfasurat online, in octombrie 2017, pe un esantion de 1.218 de persoane din toata tara, dintre care 59% sunt angajati si 5% sunt antreprenori.

author avatar
Bogdan Borcea
194 afisari

1 COMENTARIU

  1. Pînă nu demult, în America de Nord, în afaceri, prima dată se bătea palma, se cădea la’nțelegere, ca mai apoi avocații să se’ocupe de contract. Nimeni nu’și călca cuvîntul dat pentru că era ultima oară; nimeni nu mai făcea afaceri cu tine.
    Contractele erau făcute după înțelegere făcută odată cu bătutul palmei. Azi e pe dos.
    La noi în sate se mai păstrează pe alocuri obiceiul cuvîntului dat. Cine se făcea odată de rușine nu-l mai spălau toate apele.
    Cei 54% dintre români ce n-au citit totdeauna contractul mai au amintirea vremurilor cînd vorba era vorbă.
    Dar cum lucrurile sînt azi pe dos, vinovat nu mai este cel ce una zice alta face (contract cu clauze ascunse, scrise încîlcit, cuvinte de „specialitate”), adică mincinosul, ci omul de bună credință considerat fraier. Urîte vremuri trăim!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger