AcasăNewsPeste doua tone de carne si produse din carne, confiscate de politisti...

Peste doua tone de carne si produse din carne, confiscate de politisti in urma unor controale

Carnea de porc va fi mai scumpa in ajun de Craciun

Au mai ramas doar cateva zile pana la Craciun, timp in care multi dintre romani se pregatesc pentru masa de Sarbatori si isi cumpara cele necesare prepararii produselor traditionale. Ca urmare, oamenii legii au intensificat controalele si sunt cu ochii pe comercianti, pentru a vedea care dintre ei nu respecta legea.

Si, din cate anunta politistii, duminica, rezultatele unor astfel de controale nu s-au lasat asteptate. Nu mai putin de 2.194 de kilograme de carne si produse din care, estimate a valora peste 97 de mii de lei, au fost ridicate, in vederea confiscarii, dupa ce au fost constatate nereguli in privinta lor.

S-a intamplat in ultima saptamana, respectiv in intervalul 11-17 decembrie, cand, la nivelul intregii tari, reprezentantii politiei au facut verificari in vederea – pe de-o parte, a prevenirii furtului de animale, iar pe de alta parte a verificarii felului in care se respecta prevederile legale in privinta sacrificarii si a comercializarii animalelor, din cate anunta IGPR.

In perioada amintita reprezentantii politiei au facut peste 1.700 de controale, fiind verificate in jur de 1.500 de autovehicule care transportau patrupede sau produse animale. ca urmare a acestor activitati, oamenii legii au inregistrat 85 de infractiuni si au aplicat in jur de 5.500 de amenzi. Mai exact au fost aplicate „5.522 de sanctiuni contraventionale, dintre care 1.302 la Legea nr. 61/1991 (pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice ), 322 la Legea 12/1990 ( privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite), 361 la H.G. nr. 984/2005 (privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor la normele sanitare veterinare si pentru siguranta) si 3.537 alte acte normative, in valoare de aproape 1.500.000 de lei, din cate se mentioneaza in comunicatul dat publicitatii duminica de catre reprezentantii IGPR.

217 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger