AcasăNewsPeste 6.000 de protestatari in Capitala: “Uniti, salvam ROSIA MONTANA!”

Peste 6.000 de protestatari in Capitala: “Uniti, salvam ROSIA MONTANA!”

Peste 6000 de romani au iesit, duminica seara, in strada, in Bucuresti pentru a proteste fata de proiectul minier de la Rosia Montana. Actiunea de amploare se desfasoara concomitent si in alte orase din tara, dar si din strainatate.

Mai bine  de 6.000 de persoane s-au strans pe bulevardul Iancu de Hunedoara si se indreapta spre Soseaua Stefan Cel Mare-Obor. Majoritatea celor care au iesit in strada sunt tineri care participa la proteste in mod pasnic.

In prealabil, manifestantii au trecut prin Piata Victoriei, unde jandarmii s-au asezat in dispozitiv, in fata Guvernului, dupa care au plecat in mars pe bulevardul Nicolae Balcescu, spre Piata Romana, de unde, dupa un traseu pe mai multe artere, ar urma sa revina la Universitate.

De asemenea si la Cluj s-au strans aproximativ 6.000 de persoane, intre care foarte multi manifestanti sunt localnici din Rosia Montana, dar si sotia primarului Emil Boc.

Sub sloganul “Uniti salvam Rosia Montana”, romanii au iesit in strada la Bucuresti, Cluj, Timisoara, Iasi, Craiova, Bistrita, Turda, Suceava sau Barlad, dar si la Budapesta, Strasbourg, Marsilia, New York, Viena sau Lisabona.

Foto: rtv.net

author avatar
Alina Costache
848 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger