AcasăNewsPeste 40.000 de pelerini la moastele Sfintei Parascheva!

Peste 40.000 de pelerini la moastele Sfintei Parascheva!

Mai bine de 40.000 de pelerini s-au asezat la coada la Catedrala Mitropolitana din Iasi, pentru a se inchina la moastele Sfintei Parascheva, randul de credinciosi intinzandu-se, sambata dimineata, pe o lungime de aproximativ trei kilometri.

Numarul acestora este in crestere, potrivit maiorului Marius Taranu, de la Gruparea Mobila de Jandarmi Bacau, citat de romanialibera.ro.

Potrivit sursei citate, timpul de asteptare la rand pentru a atinge sfintele moaste este de aproape 20 de ore, astfel incat este normal ca unora sa li se faca rau, mai ales ca la coada se aseaza, de cele mai multe ori, batrani si oameni bolnavi. O femeie din Prahova a decedat vineri dimineata in urma unui stop cardio-respirator.

„De vineri dimineata, cand moastele au fost scoase din Catedrala, au fost 200 de situatii in care pelerinii au avut nevoie de ingrijiri medicale. Sunt in general oameni in varsta, care, pe fondul oboselii, au avut probleme de sanatate. Au intervenit cei de la ambulanta si de la echipajul SMURD, care stationeaza in zona Mitropoliei”, a mai precizat reprezentantul Jandarmeriei.

author avatar
Alina Costache
159 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger