AcasăNewsPeste 3.300 de situatii de urgenta - bilantul interventiilor pompierilor, in perioada...

Peste 3.300 de situatii de urgenta – bilantul interventiilor pompierilor, in perioada Craciunului

Daca pentru multi dintre romani, sarbatoarea Nasterii Domnului a adus cateva zile libere, perioada fiind petrecuta in liniste, in mijlocul familiei si a bradului impodobit, pompierii au fost la datorie in tot acest interval.

Numarul lor a depasit 15.000, iar cel al interventiilor in situatii de urgenta, in intervalul 24-26 decembrie, 3.300. Mai exact, din cate anunta, duminica, Ministerul de Interne, au fost peste 2.800 de apeluri in vederea acordarii primului ajutor medical, 177 de solicitari pentru stingerea unor incendii, 65 pentru deblocare/salvare, precum si 19 actiuni de descarcerare.

Nu mai putin de 2.440 de oameni aflati la ananghie au fost ajutati, din punct de vedere medical, de catre pompierii care fac parte din echipajele de prim-ajutor medical.

Totodata, statistica indica faptul ca numarul interventiilor la care au participat echipaje ale ISU a crescut cu 13 % fata de perioada sarbatorilor de anul trecut, si ca, desi numarul incendiilor produse in aceste trei zile a fost mai mic cu un sfert, comparativ cu acelasi interval al anului trecut, „in cele trei zile au fost inregistrate situatii in care interventia pompierilor a condus la salvarea mai multor persoane din calea flacarilor”, se mentioneaza in comunicatul MAI, in care sunt trecute, in varful listei cu principalele cauze care provoaca incendii in locuinte figurand instalatiile electrice cu defectiuni sau improvizatii, dar si probleme la cosurile de evacuare a fumului.

sursa foto: Facebook/ISU Bucuresti-Ilfov

author avatar
Cristina Stefan
102 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger