AcasăNewsPeste 3.000 de soldati, mobilizati in sud-estul Romaniei!

Peste 3.000 de soldati, mobilizati in sud-estul Romaniei!

Peste 3.000 de soldati romani participa in aceste zile la exercitii militare programate a avea loc la bazele de instruire din Constanta si din Galati.

Este vorba de soldatii din garnizoanele Buzau, Focsani, Braila si Galati, care vor participa la exercitii alaturi de sute de soldati straini din SUA, Marea Britanie si Republica Moldova.

Exercitiile sunt programate a avea loc in conditiile in care situatia din Ucraina devine tot mai incinsa. Mircea Dusa, ministrul Apararii, a precizat ca este foarte multumit de modul in care s-au prezentat soldatii romani pana acum si ca „o armata bine pregatita si instruita se mentine prin exercitiu de pregatire”.

Militarii romani au la dispozitie peste 500 de vehicule si vor stationa in bazele de instruire din Constanta si Galati cel putin pana la sfarsitul lunii aprilie.

De asemenea, Mircea Dusa a recunoscut ca mai multi soldati, raniti in conflictul armat din Ucraina, urmeaza a fi adusi in Romania pentru a fi tratati. „Urmeaza, pe cale diplomatica, sa rezolvam problema actelor de identitate ale ranitilor si sa ii aducem in Romania. Zece persoane au fost pregatite pentru a fi duse in spitalul militar si alte spitale”, a fost mesajul transmis de ministrul Apararii.

author avatar
Cristi Ionita
388 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger