AcasăNewsPeste 24.000 de amenzi - pentru abateri in trafic, in perioada Craciunului....

Peste 24.000 de amenzi – pentru abateri in trafic, in perioada Craciunului. Peste jumatate dintre cei sanctionati: soferii vitezomani

Atat pentru medici, paramedici, cat si pentru pompieri si politisti, perioada Craciunului nu a adus odihna si relaxare, ci munca, in vederea asigurarii linistii si a sigurantei romanilor.

Mai mult decata atat, in perioada sarbatorii Nasterii Domnului, fortele de ordine au fost suplimentate, tocmai pentru a se limita incidentele. La nivelul intregii tari au fost, din cate anunta, duminica, IGPR, 11.600 de politisti in plus fata de numarul zilnic de oameni ai legii aflat in dispozitive. Si au fost prezenti atat in zonele in care s-au desfasurat evenimente cu public numeros, cat si pe principalele DN-uri si pe autostrazi, in vederea fluidizarii circulatiei autoturismelor, dar si a prevenirii accidentelor.

Din cate arata cifrele, in fiecare dintre aceste ultime trei zile, au fost pe teren peste patru mii de patrule, dat si circa 800 de autospeciale, peste jumatate dintre acestea din urma avand montate aparate radar. Cat priveste neregulile descoperite in trafic, acestea nu au deloc fost putine si s-au lasat cu amenzi. In total, dupa cum reiese din comunicatul facut public in aceasta ultima zi a saptamanii de catre reprezentantii Politiei Romane, s-au inregistrat nu mai putin de 24.749 de sanctiuni contraventionale. O mare parte din ele, 16.460 mai precis, au fost amenzi pentru depasirea limitelor legale de viteza, in timp ce 560 au fost acordate pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice, sub limita legala de la care fapta se considerata infractiune.

Mai mult, nu mai putin de 3.386 de soferi au ramas fara permise de conducere, 738 dintre ei pentru ca au urcat la volan dupa ce au consumat alcool, iar alti 641 pentru ca au calcat mult prea mult pedala de acceleratie.

author avatar
Cristina Stefan
69 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger