AcasăNewsPeste 200.000 de dosare penale dosite in sertarele Codrutei Kovesi!

Peste 200.000 de dosare penale dosite in sertarele Codrutei Kovesi!

Pe langa traditionalele orgolii si „harjoana” dusa de taberele politice pentru controlul Justitiei, adevarata miza a numirii noului procuror general al Romaniei este cu totul alta.

Dupa cei sase ani de mandat ai Laurei Codruta Kovesi in fruntea Parchetului General, o treime din dosare nu au fost repartizate catre procurori

Este vorba despre preluarea a peste 200.000 dosare care au fost dosite pur si simplu in sertarele prim-procurorilor de la Parchetele din toata tara. Desi unele dintre dosare ar fi trebuit date in lucru inca din 2007, dupa cum sustin sursele noastre, ele nu au fost nici acum trecute in Registrul penal. Si cum in aceasta arhiva secreta pe care Inspectia Judiciara nu a putut sau nu a vrut sa o scoata la iveala se regasesc si nume grele ale vietii politice, dezgroparea „mostenirii” lui Kovesi poate face ravagii.

Nu le-au dat drumul!

Pana acum, temuta Inspectie Judiciara a Parchetului General nu a sapat indeajuns pe la Parchetele de pe langa instantele de judecata de la nivelul judetelor. Singura exceptie a fost in cazul  fostului prim-procuror de la Parchetul de pe langa Judecatoria Giurgiu, Gheorghe Neagoe, care, in urma presiunii mediatice pe cazul uciderii baschetbalistului american  Hardy Chuancey, a fost gasit in birou cu nu mai putin de 6.696 dosare. Insa aceasta „descoperire” nu a tras logicul semnal de alarma pentru a se declansa controale similare peste tot in tara. Din contra, desi existau informatii clare ca nu se dau drumul la dosare, scandalul arhivei secrete a fost imediat musamalizat. Ceea ce nu a facut decat sa intareasca zvonurile privind ipoteza ca aceasta joaca de-a pititul dosarelor nu a fost accidentala, ci un fenomen organizat. Intins pe o perioada de peste cinci ani  si avand menirea sa ofere protectie in fata Justitiei pentru nume grele din lumea politica si nu numai.

Totul sau nimic!

Dupa cum sustin sursele noastre, numarul total al dosarelor ascunse in sertarele subalternilor Laurei Codruta Kovesi este aproximat la peste 200.000! Reprezentand aproape o treime din totalul spetelor instrumentate in aceasta perioada de catre Parchetul General! Este vorba de lucrari care, desi fusesera primite cu propuneri de incepere a urmaririi penale din partea diverselor structuri, nu au fost nici astazi repartizate procurorilor din subordine. Si nu figureaza, drept urmare, nici in Registrul penal. Iar eventuala preluare a acestora de catre viitorul procuror general poate inclina intr-o clipa soarta razboiului pentru Justitia romaneascaentru ca este vorba de dosare gata facute, ce pot fi foarte rapid trimise in judecata sau cel putin date publicitatii. Iar dupa cum sustin sursele noastre, unii fosti inalti demnitari ar avea si cateva zeci de dosare pe cap, despre care nu s-a suflat insa nici o vorba pana acum. Performanta pentru care multi din magistratii sau sefii serviciilor secrete care au avut totusi cunostinta de aceasta protectoare arhiva secreta o felicita pe actuala principala candidata la sefia DNA…

author avatar
Catalin Tache
7.001 afisari

5 COMENTARII

  1. Nu cred ca viitorul PROCUROR GENERAL va avea curajul sa deschida ‘TRECUTELE” dosare deoarece ar produce ‘efectul domino’ iar toti capii clasei politice ne-ar umple puscariile ….

  2. Eu ma indoiesc de veridicitatea informatiei cum ca ar fi dosit sute de mii de dosare, din simplul motiv ca oricine isi incheie mandatul, isi face „curatenie” in sertare. Incheierea mandatului n-a venit peste noapte, ca o surpriza, asa ca nu cred cele de mai sus.

  3. Tare pișicher este Mădălin Voicu! Si Păun…
    Stiau de dosarele dosite de Codruța.S-au gîndit că dacă vor fi puse în lucrare și trimise în instanță nu mai sunt locuri în pușcării.

  4. se mai indoieste oare cineva de golaneala din justitie si parchete?….poate cei care il aduleaza pe basescu sau dan diaconescu…..PROBLEMA ESTE INSA ALTA,CINE SI CUM REZOLVA PROBLEMELE KOVESITEI MEDALIATA SI PREMIATA DE UN INDIVID PARSIV CARE OCUPA ILEGAL „TRONUL DE LA COTROCENI”…..SINGURA MASURA ESTE SA IESIM PRECUM SPANIOLII SI GRECII ,EGIPTENII SI LIBIENII CA SI ALTE POPOARE IN STRADA.DAR NU ASA O SUTA ,O MIE…..SUTE DE MII ,MILIOANE SI SA-I STRIVIM PE TOTI ,ABSOLUT PE TOTI BANDITII SI KURVELE KOVESITE CARE NE-AU FURAT VIATA SI …DESTINUL.FARA NICI O JUDECATA LA ZIDUL UNEI TARGOVISTE ,ORIUNDE SI FARA NICI O JUDECATA…A TRECUT TIMPUL PAR;LAMENTARILOR IAR U.S.L….NU PARE SA AIBA SANSE SA REZOLVE PROBLEMELE..NU POATE…NU VREA,SAU AU PREA MULTE PROBLEME SI EI ..CEEA CE NU LE PERMITE SA REZOLVE IMEDIAT FARA NICI O DISCUTIE PROBLEMELE ACESTEA …SI CATE MAI SUNT….IN STRADA OAMENI BUNI ,SA-I LEGAM IMEDIAT PE EI SI PE SERVILII SI VECHILII LIOR DIN POLITIE,JUSTITIE SI MAI ALES SERVICII…ADICA CEI CARE AU ASCUNS SI AU FURAT IN ACEST FEL CU EI..PENTRU CA FIECARE LICHEA SAU TARFA ORDINARA DINA CESTE STRUCTURI AU AVUT PRETUL LOR…CU SIGURANTA,GRADE ,FUNCTII,AVERI CONTURI….IN STRADA ESTE REZOLVAREA NU..CU PARLAMENTARI IMBECILE SI INUTILE….O STIRE FACE SENZATIE PESTE TOT IN TARA:penalul primar -fostul primar de Cluj-Napoca ,apostu -a primit APROBARE IMEDIAT SA DEVINA PROFESOR CU ACTE IN REGULA LA .UNIVERSITATE….in timp ce mii de profesori sau medici,ingineri sau alti specialisti ,curati ,modesti ,capabili ,morali,cu un mare grad de respect fata de profesie si onestitate sunt…someri ..pentru EI P.D.L. SAU ALTE PARTIDE POLITICE ,NU PARE DISPUS SA INCALCE LEGEA ..SA-I ANGAJEZE DESI O MERITA CU PRISOSINTA…CE SPUI GOLANE CARE TE AMBITIONEZI SA RAMAI PE UN SCAUN CARE NU-TI APARTINE LA COTROCENI ,CE SPUI DE MORALITATILE KURVELOR SI DERBEDEILOR PORTOCALII..?..SPERAM SA TE VEDEM CAT MAI CURAND IN LOCUL CEAUSESTILOR..CU CAT MAI CURAND CU ATAT MAI BINE PE TINE SI PE TOTI AI TAI…..ACEASTA LEGE ESTE SOLUTIA ,LA ZID CU TOTI INFRACTORII….LA ZID!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger