AcasăNewsPeste 160 perchezitii in toata tara, intr-un dosar de evaziune fiscala

Peste 160 perchezitii in toata tara, intr-un dosar de evaziune fiscala

Procurori DIICOT si ofiteri de politie judiciara au efectuat peste 160 de perchezitii in toata tara.

Oamenii legii au cautat 110 persoane acuzate de evaziune fiscala si spalare de bani din Bucuresti, Suceava, Botosani, Bacau, Dambovita, Neamt, Timis, Vrancea, Brasov, Mures, Galati, Valcea, Ilfov, Iasi si Olt.

Este vorba de 118 persoane fizice si 39 de invinuiti persoane juridice. Potrivit unui comunicat de presa,  invinuitii ar fi savarsit infractiuni de initiere, constituire, sprijinire, aderare a unui grup infractional organizat, evaziune fiscala si spalare de bani. Prejudiciul produs este de 9,8 milioane de euro.

Membrii gruparii intrau in contact cu administratori ai unor societati comerciale care se aratau interesati in a-si diminua baza impozabila, iar prin intermediul societatilor comerciale pe care le detineau sau le controlau membrii grupului, se efectuau vanzari fictive de bunuri catre societatile comerciale „recrutate”, fiind emise facturi fictive pentru marfa inexistenta, facturi pe care societatile beneficiare le introduceau in contabilitate.

Pentru ca totul sa para legal, membrii gruparii le ofereau administratorilor societatilor comerciale „recrutate” sume de bani, reprezentand contravaloarea marfii „livrate”, iar acestia faceau viramentele bancare catre societatile emitente ale facturilor fiscale fictive.

Ulterior, membrii gruparii retrageau sumele de bani respective, beneficiind din partea societatilor comerciale evazioniste de un comision, reprezentat de o cota parte din suma cu care a fost prejudiciat bugetul de stat.

Dupa o perioada in care firmele controlate de membrii gruparii nu achitau la bugetul de stat TVA-ul colectat si impozitul pe profit aferent tranzactiilor, firmele intrau in faliment.

author avatar
Andra Nesu
351 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger