AcasăNewsPeste 120 de tone de azotat de amoniu, confiscate dintr-un depozit!

Peste 120 de tone de azotat de amoniu, confiscate dintr-un depozit!

O simpla verificare la un depozit din Ilfov, apartinand unei firme, a scos la iveala o problema serioasa. Politistii au descoperit nu mai putin de 127 de tone de azotat de amoniu. Pana aici nimic iesit din comun, doar ca, sustin oamenii legii, substanta nu era tinuta in conditii de siguranta.

Constatand ca impresionanata cantitate de azotat de amoniu, substanta folosita in agricultura, ca ingrasamant, ambalata in saci de polietilena (plastic-n.r) nu este depozitata in conditii corespunzatoare, oamenii legii au dispus confiscarea intregului lot.  „Azotatul de amoniu era depozitat necorespunzator, in locuri neprotejate si in apropierea unor produse petroliere (combustibil) si utilaje agricole, punandu-se astfel in pericol viata ori sanatatea persoanelor”, conform IPJ Ilfov.

Administratorul firmei respective, un tanar in varsta de 37 de ani, a raspuns pentru aceasta situatie, politistii deschizand un dosar penal pe numele sau. Conform precizarilor reprezentantilor inspectoratului de Politie Judetan Ilfov, barbatul este cercetat in conformitate cu prevederile legii, pentru „nerespectarea obligatiei de depozitare a ingrasamintelor chimice numai ambalate si in locuri protejate, conform O.U.G. 195/2005 privind protectia mediului”.

Va amintim ca, in mai 2004, un camion incarcat cu 20 de tone de azotat e amoniu, incarcat in saci, a fost implicat in accidentul tragic de pe DN 2, de la Mihailesti (judetul Buzau), explozie in urma careia au pierit 18 oameni.

sursa foto: redesteptarea.ro

263 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger