AcasăNewsPeste 10.000 de copii, executati de FISC. Reactia autoritatilor!

Peste 10.000 de copii, executati de FISC. Reactia autoritatilor!

sursa foto: romaniatv.net

Peste 10.000 de copii din Arges au fost instiintati ca au de platit sume importante catre bugetul de stat.

sursa foto: romaniatv.net

Este vorba despre o eroare a unui program informatic folosit de Ministerul de Finante. Softul a inregistrat alocatiile celor peste 10.000 de copii ca fiind venituri personale, astfel ajungandu-se la situatia ca micutii sa fie obligati sa plateasca o serie de contributii catre sanatate.

Reprezentantii Fiscului recunosc ca situatia este aberanta si ca este vorba de o eroare de soft, insa pana la aceasta ora nu s-au facut demersurile necesare pentru remedierea situatiei, astfel ca micutii raman in continuare buni de plata.

Iar daca nu se gaseste o solutie, impozitarea alocatiilor ar putea face ca micutii sa dea inapoi statului aproape toti banii primiti.

Premierul Victor Ponta nu a ramas impasibil la situatia din Arges si a anuntat ca solicita sanctiuni in urma incidentului respectiv.

„Este nevoie de debirocratizarea si destelenirea tuturor inadvertentelor – ca sa nu spun prostiilor – din legislatie. Imi cer scuze si imi pare rau ca s-a trimis la copii sa plateasca taxe pentru alocatii. Ministrul de Fianante si seful ANAF au luat masuri  si lucrurile acestea inceteaza de astazi, dar pana maine vreau sa-mi spuneti pe cine sanctionam si cum indreptam sa nu se mai intample in viitor asemenea prostii, sa trimitem la copii sa plateasca nu stiu ce bani din alocatii”, a declarat Victor Ponta.

author avatar
Cristi Ionita
165 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger