AcasăNewsPesta porcina africana a ajuns si in judetul Dambovita – caz confirmat...

Pesta porcina africana a ajuns si in judetul Dambovita – caz confirmat in Lucieni

Cele mai recente informatii confirmate de autoritati indica faptul ca pesta porcina africana – o boala care afecteaza suinele, pentru care nu exista vaccin si nici tratament – a ajuns in cel de-al 13-lea judet al tarii: Dambovita.

Din cate au anuntat duminica reprezentantii Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare, virusul pestei porcine africane (PPA) a fost identificat la un porc dintr-o gospodarie aflata in satul Lucieni, din comuna cu acelasi nume. Dupa ce Institutul de Diagnostic si Sanatate Animala Bucuresti a confirmat aceasta situatie, Comitetul Local pentru Combaterea Bolilor din judetul Dambovita s-a intrunit deja, duminica dimineata, pentru a da unda verde unui plan de demersuri pentru controlul si combaterea acestei boli.

Printre primele masuri dispuse a fost cea a uciderii porcilor din gospodaria afectata. De asemenea, „in conformitate cu planul de masuri aprobat, s-au stabilit: o zona de protectie pe o raza de 3 km si o zona de supraveghere, pe o raza de 10 km in jurul focarului”, se arata intr-un comunicat al ANSVSA, in care se transmite si faptul ca „pana la acest moment, nu au mai notificate alte cazuri de imbolnavire sau mortalitate in gospodarii sau in exploatatii de tip comercial, de pe raza judetului”.

ANSVSA anuntase, pe 13 septembrie, ca pesta porcina africana evolueaza in 207 localitati din 12 judete, si ca au fost eliminati peste 230.000 de porci afectati de boala.

sursa foto: Facebook/ANSVSA

author avatar
Cristina Stefan
164 afisari

1 COMENTARIU

  1. Oferta noua in anul 2018. Nu trebuie experienta. Asiguram instruire GRATIS la distanta si online. Cerem: cunostinte minime utilizare calculator (word, pdf, email, internet), seriozitate, lucru 2 ore pe zi. Pentru a aplica la oferta, trimiteti mesajul APLIC dupa ce ne contactati pe pagina facebook:https://www.facebook.com/larisa.buse.98

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger