Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Pescariu, tupeu de turnator profesionist

Pescariu, tupeu de turnator profesionist

Autor:

Denuntat acum de Dorin Cocos, luat la puricat de procurori si acuzat de un prejudiciu de 93 de milioane de euro, Dinu Pescariu a povestit cum a ajuns el mare turnator la DNA. Mai-mai ca ti se rupe sufletul de bietul om, prins in mrejele machiavelice ale satanicilor procurori.

 

dinutu Pescariu, tupeu de turnator profesionist

Noua deviza a lui Dinu: „Torna, torna, frate!”

De fapt, Pescariu a lasat sa se inteleaga cum ca, la o intalnire la DNA cu Laura Codruta Kovesi, i s-a cam cerut sa isi ia in serios rolul de turnator. Cica i s-a sugerat sa adopte aceasta cale. Auzind acestea, iti imaginezi un Pescariu la spa, prins la stramtoare, caruia i se da ideea de a sifona ce mai stie el de unul, de altul. Ce sa vezi, treaba nu e chiar asa.

Turnator de bunavoie

“Am fost in birou la Kovesi si mi s-a sugerat sa fac denunturi”, declara Pescariu. Imediat, ai tendinta sa zici: Aha, uite cum lucreaza Codruta. Nu le strange oamenilor degetele in cantul usii, dar le indica un drum nou, unde DNA va fi mai bun si mai indurator cu el. Nu, nu a fost asa. Adica, da, s-a intalnit cu Kovesi, dar nu a fost adus acolo de DNA. Omul a venit singur si de bunavoie in intampinarea doleanteor procurorilor, ca asa a vazut el in filmele politiste americane: cooperezi,  a se citi sifonezi, si esti favorizat pentru ca ai ajutat Justitia. Iata ce spune DNA: “La data de 21 iulie 2014, persoana mentionata in cererea dvs. a solicitat in scris sa fie primita in audienta de procurorul sef al D.N.A. pentru a discuta in legatura cu domeniul de activitate al institutiei pe care o conduce. Din nota de audienta a intalnirii reiese ca petentul a mentionat ca, in ultima perioada, a aflat din informatiile vehiculate in spatiul public ca D.N.A. a deschis o ancheta referitoare la dosarul „licentelor Microsoft” si, ca urmare, a mentionat ca doreste sa se prezinte la procuror si sa discute despre eventuala sa implicare in acel dosar”. Pe scurt, Pescariu s-a oferit sa toarne. Si a inceput cu prietenul si partenerul sau de afaceri, Dorin Cocos, pe care il inregistrase pe naspa (ce inspiratie uluitoare a avut, tinand cont ca  pe atunci inca nu era sifonar) cu ani in urma. Asa pentru la o adica… Acum, Cocos i-a platit polita bietului turnator voluntar.

Dai, ca sa ai cum sa mai iei

Tot in aceste recente dezvaluiri care nu prea spun nimic, Pescariu spune ca o parte importanta din banii spaguiti prin afacerea “Microsoft” au finantat a doua campanie la prezidentiale a lui Basescu. Daaaaa? Asa ceva, iata-ne socati. Pai cu cine faceai tu afacerile astea naspa, domnule Pescariu, nu cu smecherii zilei, adica cu oamenii care puteau face si drege tocmai pentru ca erau favoritii regimului Basescu? Oameni ai timpului lor, care va sa zica.  Si daca ai dat, oare nu ai dat ca sa ai cum sa mai iei? Ca daca nu dai, ti se inchid portile, asa se stie.  S-apoi, ce te doare ce au facut ailalti cu parnosul scos pe negru din “Microsoft”? A venit Base si ti-a cerut un leu, doi? Ai tiparit afise pentru el? Ai dus pungi cu bani pe la televiziuni? Nu? Bun, si daca stiai manevra cea urata, de ce n-ai vorbit atunci, la moment, ca un tenismen integru care esti? Sa iti spunem noi de ce? Pentru ca iti mergea foarte bine, faceai bani cu snopul, si ai dat ceva din ei pinca. Un fel de taxa ca sa-si mearga afacerile ca unse. O taxa de a fi mare afacerist. Cum sa fi vorbit atunci, cand imparateai pamantul, ca dadea sistemul cu tine de pamant de duduia sistemul solar. Insa acum, cand sabia lui Damocles vibreaza deasupra testei, iata ce amintiri iti revin brusc pe limba. Si, apropo, de Cocos, nu uita, tu ai inceput primul…


1 Comentariu la Pescariu, tupeu de turnator profesionist

  1. Academicus

    E ,, Torna torna fratre! ”, nu frate, cultu’ lu’ pește. Știai tu ceva și-ai vrut să fii interesant. Ai dat cu mucii în fasole. A cîta oară?


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 20-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!