AcasăNewsPerversul de la Parchetul General

Perversul de la Parchetul General

Augustin Lazar a dat masura partinirii cu Laura Codruta Kovesi. Si nu numai

Cu un aer de subreta ce nu recunoaste ca a fost prinsa rascolind in rujurile stapanei, Augustin Lazar a trantit o declaratie de natura a te imbolnavi de nervi in cinci minute. Aceeasi privire docta, acelasi zambet viclean si aceeasi aroganta. Nici in al doisprezecelea ceas nu a inteles ca Justitia nu e femeiusca aia pe care o inchiriezi cu ora, de la pestele ei, ca sa-ti ostoiesti poftele. Poate o fi vrut sa spuna altceva, dar asa a ajuns la mine mesajul lui, caraghios de prost mascat in vorbele.

Augustin Lazar a dat masura partinirii cu Laura Codruta Kovesi Si nu numai

„Desecretizarea protocoalelor este o decizie importanta si ea se va lua de indata ce se va incheia operatiunea de analiza temeinica in aceasta problema. Ca orice alta decizie, Ministerul Public face mai intai o analiza de legalitate, apoi luam masura. Dicutam de principiu, facem o analiza pentru a vedea daca exista conditiile legii pentru aceasta”. De la Procurorul General citire si luare aminte.

Perfidie sau tupeu nemasurat?

Domnul Lazar vrea sa vada daca e legal sa desecretizeze protocoalele incheiate intre SRI si Parchetul General, intre SRI si DNA. Profund! Dar cand au fost intocmite si semnate cine le-a verificat legalitatea? Toti juristii cu greutate din tara asta au spus ca este una dintre cele mai mari ilegalitati cu care Justitia s-a confruntat si se confrunta. Deciziile CSAT privind protocoalele au capatat valoare de lege, impotriva logicii si a celor mai elementare norme de drept. Desi  Parlamentul este singurul legiutor, in mod surprinzator nici DNA, nici SRI si nici Parchetul General nu si-au dat seama de asta. Ca sa vezi! Si nu si-ar fi dat seama daca nu izbucnea scandalul si daca ministrul Justitiei nu cerea desecretizarea lor. Mai mult, de peste doi ani se cere aflarea adevarului despre documentele respective, dar de fiecare data Parchetul a stiut doar sa traga de timp. De ce?

La Brutarie. Manual de procedura penala

Augustin Lazar mai vrea sa vada si daca nu se compromit mecanisme secrete, specifice activitatii SRI. Aoleu, ce nenorocire! Adica sa aflam cum se fabricau probele? Cum erai ascultat cu mandate pe siguranta nationala cand faptele imputate nu se incadrau in aceasta categorie? Ca evaziunea si coruptia au fost considerate atentate la siguranta statului este o alta blatuiala pe coltul mesei pentru ca, in timp, s-a dovedit ca erau doar pretexte pentru inlaturarea adversarilor politici, pentru distrugerea mediului de afaceri, pentru anihilarea ziaristilor prea vehementi si, in general, a incomozilor pentru regim. Ce nu mai trebuie sa stim? Ca era ca munca la brutarie? SRI venea cu faina, ouale, apa si sarea, Parchetul facea aluatul si judecatorii stabileau pretul, tot la sugestia SRI, in ani de puscarie?

Poveste pentru prosti

De ce nu vrea Augustin Lazar, bunaoara, sa analizeze daca au existat si conditii de legalitate cand procurorii erau in stare sa te trimita la puscarie peste capul judecatorilor? Sau cand romanii plateau – si inca nu au terminat de platit –  in urma deciziilor CEDO pentru abuzurile facute de procurori? Caci fara ei, nevinovatii nu ajungeau carne de tun pentru judecatori. Sau astea nu sunt interesante? Pana la urma, ce protocoale vrea Procurorul General sa analizeze? Daca Laura Codruta Kovesi sustine ca ele nu au existat si nu exista, el ce verifica? E ca o poveste pentru prosti. SRI este de acord cu desecretizarea lor, Codruta zice ca nu exista, dar Lazar le verifica. Ce? Chiar ne iei la misto, nea Gusti?  O singura intrebare mai am. Scrie in protocoale cum stabileau agentii CIA schemele de lucru sau cum alegeau tintele care trebuiau eliminate? Sau cum zambea Justitia de placere cand unii ii ridicau poalele in cap, iar ceilalti caprari in civil ii faceau felul, chiuind de bucurie? Sau asta nu e scris, e doar pe vorbe si instructaje secrete? Si eu care credeam ca Justitia e fecioara. Asa-mi trebuie!

author avatar
Valentin Boeru
3.938 afisari

4 COMENTARII

  1. Aveti dreptate,asta are o privire docta de bovina ce umbla cu coada pe sus datorita sau din cauza ca i s-a pus musca.

  2. Deci domnul Lazar salariat care isi ia salariul de la Ministerul Justitiei e ingrijorat sa nu incalce rigorile SRI-ului???? De ce nu si pe ale Ministerului Transporturilor?
    Duamne.

  3. pai,el are misiunea de a proteja binomul,si-atat!…i se rupe lui de lege ,de bun simt,de dreptate…asta-i pentru fraieri nu pentru EI.EI iluminatii patriei,ei care au fost pusi sa conducva ei tara,nu politicienii care sunt corupti.EI,care sunt deasupra oricaror banuieli de abuz si violarea sistematica a legii.EI,VIOLEAZA LEGEA ZI DE ZI,CEAS DE CEAS!…Pe EI,nu-i mai vindeca nimic decat: PUSCARIA GREA SI LUNGA!!!…

  4. Asta are o problema cu politicienii…cred ca e gelos ca pe aia i-a ales lumea, pe cand el a trebuit sa linga multe cizme ca sa apara la TV. Se gudura, se scarpina, tremura excitat la aparitia unei camere, in ce grota juridica a fost asta ascuns pana l-a descoperit Iohanis?! Cand Kovesi a zis in CSM ca n-are nicio condamnre la CEDO (un scuipat peste umar spre Morar!), n-a contrazis-o nimeni, din obedienta, sau neinformare, ca si-a luat-o, la greu, prin obligarea de a redeschide dosarele Revolutiei si Mineriadei, ticalos inchise, la ordinul securistilor din armata. Dar, nu numai, ca, in dosarul Revolutiei era prins tata Lascu cu crimele de la Sibiu si cred ca avea si taica lazar o implicare, ca asa sunt provincialii astia, au spirit de clan. Si, in dosarul Mineriadei o aveam pe batrana sandrama procuroare comunista, batausa de curve din gara de Nord, insasi nasa Macovei. Asa, ca se impune o erata, inainte sa-si primeasca „justitia” foaia de drum de la serviciile care n-au nicio traba cu magistratii, ca ne-a spus noua Coldea…
    P.S. Si sa adauge Iohanis, cu pixul, pe marginea raportutlui TT, „punctul 21: a mintit comisia, ca n-a avut condamnari la CEDO” si dupa aia sa spuna ca nu vede niciun motiv de revocare, ca asa sunt ei sibienii, au o problema cu falsul, dar se rezolva cu vremea…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger