AcasăNewsPersonajele Disney au fost sculptate in nisip!

Personajele Disney au fost sculptate in nisip!

10.000 de metri patrati, 7.000 de tone de nisip, 150 de sculpturi pentru lumea lui Disney

Unul dintre cele mai mari festivaluri de sculpturi de nisip din lume se tine in Belgia, pe coasta orasului Oostende, unde, in fiecare vara, artisti din toate colturile lumii se intalnesc pentru a da forma celor mai indraznete fantezii.

10000 de metri patrati 7000 de tone de nisip 150 de sculpturi pentru lumea lui Disney

Daca anul trecut, Festivalul Sculpturilor de Nisip de la Oostende ii avea drept staruri pe Elvis, Adele, Eden Hazard, Prince, David Bowie, eroii din Titanic si Grease, anul acesta au fost modelate din nisip personaje precum Mickey Mouse, Alice, Piratii din Caraibe, Ratatouille, Alba ca Zapada, Aladin. Asta pentru ca tematica din acest an a fost lumea Disney.

32 de artisti au lucrat vreme de cinci saptamani pentru a modela nisipul in cele mai indragite caractere de film sau desen animat

7.000 de tone de nisip au fost necesare pentru cei 32 de artisti care au petrecut timp de cinci saptamani la Oostende pentru a crea 150 de sculpturi, cu inaltimi de la 2 pana la 6 metri, ce vor putea fi admirate incepand cu aceasta luna si pana in septembrie. Multi dintre artistii invitati la festival lucreaza in tehnici diferite precum marmura, lemn sau gheata, ceea ce insemna ca pentru unii dintre ei nisipul a fost o reala provocare. „Ceea ce imi place la lucrul cu nisipul este ca trebuie sa ai un simt tactil foarte dezvoltat. Eu sunt sculptor de gheata si daca il comparam cu gheata, nisipul este foarte fragil”, spune rusul Serghei Zaplatn.

author avatar
Catalin Dumitrescu
176 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger