AcasăNewsPersoanele cu dizabilități, întreținute mai mult de familie decât de stat

Persoanele cu dizabilități, întreținute mai mult de familie decât de stat

Numărul total de persoanelor cu dizabilităţi era, la finele lunii septembrie 2019, de 839.632 persoane. Din totalul persoanelor cu probleme medicale severe, 821.939 de persoane se aflau în îngrijirea familiilor sau trăiau independent şi 17.693 persoane se aflau în instituţiile publice de asistenţă socială pentru astfel de cazuri. Pe judeţe, numărul cel mai mare de persoane cu dizabilităţi s-a înregistrat în municipiul Bucureşti, urmat de judeţul Prahova, iar cel mai mic număr se afla în Covasna. Femeile reprezintă 53,10% din totalul persoanelor cu dizabilităţi. Numărul celor cu vârsta de peste 50 ani reprezintă 72,12% din totalul persoanelor adulte cu dizabilităţi. Din centralizarea datelor pe grupe de vârstă a rezultat că 54,23% erau persoane între 18-64 ani şi 45,77% aveau peste 65 de ani. Numărul persoanelor cu handicap grav reprezintă 39,6% din total, iar cele cu handicap mediu şi uşor 11,24%. Numărul instituţiilor publice de asistenţă socială pentru persoanele adulte cu dizabilităţi era de 502.

 

author avatar
Ramona Feraru
992 afisari

3 COMENTARII

  1. Persoanele cu dizabilități nu ar trebui întreținute nici de familie și nici de stat.
    Statul ar trebui să asigure condiții în care persoanele cu dizabilități să poată trăi independent.
    Statul ar trebuie să garanteze educație incluzivă, să ofere copiilor cu dizabilități condiții să crească la fel ca ceilalți copii, să învețe meserie, să își găsească locuri de muncă, să învețe să trăiască independent.
    Statul român ar trebui să creeze un mediu accesibil și incluziv, și atunci nimeni nu ar trebui fi întreținut și cei care momentan sunt asistați ar plăti taxe la stat.
    Dar, ca în toate domeniile, nu există viziune, nu există voință, ci doar corupție și incompetenț.

    • Sunt persoane care sunt incadrate in grad cu insotitor, cei din comisie credeti ca de prosti i-au incadrat in grad cu insotitor?? Cum poti sa spui astfel de aberatii cand o persoana nu poate face singur cv ci numai cu ajutor, nefiind in cauza vb, iti doresc sa nu ajungi niciodata intr-o situatie din aceasta, si nimeni drag tie.

  2. din păcate statul nu face nimic pentru aceasta categoriecine stie doar dacă sar inventa un Adolf Hitler ,am ajuns ca o povară

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger