AcasăNewsPersoana accidentata grav. Actiune de salvare cu elicopterul in masivul Fagaras

Persoana accidentata grav. Actiune de salvare cu elicopterul in masivul Fagaras

Operatiune dificila si contra cronometru, duminica, in muntii Fagaras.

UPDATE: S-a anuntat oficial ca elicopterul a ajuns in zona, a aterizat cu bine si a preluat victima, urmand sa o duca la o unitate medicala, pentru a primi ingrijirile de care are nevoie, date fiind afectiunile pe care le are.

Salvamontistii au intervenit in prima faza si au reusit sa acorde primul ajutor unei persoane despre care cei de la Salvamont Romania au anuntat ca a fost accidentata grav in zona Sambata.

Salvatorii montani au chemat in ajutor un elicopter SMURD, pentru a putea duce mai rapid victima la spital. Pana sa ajunga aparatul de zbor in masivul Fagaras, salvamontistii au stabilizat persoana ranita si au parcursii pasii necesari preluarii acesteia de catre echipajul medical de pe elicopter. Aceeasi sursa mentioneaza ca actiunea in cazul de fata presupune ca targa pe care se afla pacientul va fi recuperata prin troliere.

Inca nu se cunosc detalii despre accidentul suferit de persoana care are nevoie de transport la spital.

Inca de zilele trecute, adica pana sa inceapa week-endul, salvamontistii au avertizat asupra riscului crescut de producere de avalanse. Totodata, oamenii muntelui spun ca si pe fondul incalzirii vremii persista acest risc de caderi masive de zapada.

sursa foto: facebook.com/romania.salvamont

author avatar
Cristina Stefan
97 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger