AcasăNewsPermisul auto, eliberat doar absolventilor de 11 clase

Permisul auto, eliberat doar absolventilor de 11 clase

Guvernul a decis modificarea actualei legislatii rutiere, pregatind un act normativ care impune absolvirea invatamantului general obligatoriu, de 11 clase, pentru obtinerea permisului de conducere auto.

Proiectul este inclus in obiectivele legate de politica de siguranta rutiera,  comunicate de Comisia Europeana, avand drept scop crearea de strategii nationale pentru reducerea la jumatate a numarului de decese in accidentele rutiere. Doar in primul semestru al acestui an, exista, deja, 480 de dosare pentru decese si vatamari.

Pe langa obligatia absolvirii celor 11 clase, restrictiile vor  mai cuprinde si reducerea perioadelor de efectuare a verificarii medicale a conducatorilor auto, dupa ce au implinit o anumita varsta, conform normelor stabilite de Ministerul Sanatatii, eliberarea unui duplicat al permisului de conducere, cu aceeasi valabilitate a celui inlocuit, in cazul furtului sau deteriorarii documentului etc.

Legea educatiei nationale prevede ca invatamantul general este de 11 clase, cu frecventa obligatorie, pana la varsta de 18 ani.

author avatar
Bogdan Borcea
522 afisari

5 COMENTARII

  1. Asta este discriminare…Unul care nu a facut clase multe nu este neaparat prost.Poate nu a avut posibilitati sau poate a avut de invatat lucruri mai importante decat idioteniile nefolositoare care se invata de regula la scoala…

  2. Nu cei cu 4 clase fac accidentele ci cei cu bani care de regula au si diplomele cumparate.

  3. E suficient sa sti sa scri si sa citesti ca sa obtii un permis de conducere.Si poti fi cel mai bun sofer pentru ca nu ai mintea incarcata cu altele…

  4. Rușine pt țară asta.îți fură tot.acum și drepturile. Acum toți sub 11 clase sunt proști si analfabeți. Trebuie să ieșim in stradă sa îi dăm jos pe hoți. Sau să plecăm din țara asta.pt un război suntem buni.dar pt un permis de conducere nu suntem buni.

  5. ady si toti ceai comentat aveti perfecte dreptate in tot ce ziceti asta e tara noastra de rahat asa cum o zis ady sa iesim toti roamani in strada k asa nu se mai poate

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger