Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Perchezitii si probleme nonstop la Samsung

Perchezitii si probleme nonstop la Samsung

Autor:

Birourile Samsung din Coreea de Sud au fost perchezitionate, ieri, de politie, in cadrul unei anchete privind trafic de influenta. Anchetatorii au facut perchezitii si la National Pension Service (NPS), cel mai mare fond de pensii din aceasta tara.

 

samsung 1 Perchezitii si probleme nonstop la SamsungAnchetatorii verifica decizia NPS de a proba fuziunea, in iulie 2015, a doua societati ale Samsung, Samsung C&T si Cheil Industries (8 miliarde de dolari), unde NPS este actionar. Presedinta Coreei de Sud, Park Geun-hye si o apropiata a sa, Choi Soon-sil, sunt suspectate ca au facut presiune asupra marilor corporatii din tara, intre care si Samsung, pentru a contribui financiar la doua fundatii care sustineau politica lui Park Geun-hye de promovare a activitatilor cultural-sportive.

samsung Perchezitii si probleme nonstop la Samsung

Presedintele Coreei de Sud, Park Geun-hye, isi cere scuze dar nu demisioneaza

Lee Young-ryeol, procurorul care conduce ancheta, a declarat ca 53 de conglomerate industriale au fost constranse sa contribuie financiar la fundatiile in chestiune. Cele doua fundatii au fost create la sase luni dupa ce fuzionarea celor doua societati ale Samsung a primit unda verde. Park Geun-hye, al carui mandat de cinci ani se termina in februarie 2018, a ramas surda le cererile sud-coreenilor privind demisia, chiar daca si-a prezentat scuze de doua ori, spunand ca a vrut sa actioneze in interesul economic al tarii dar a fost neglijenta in relatia sa cu Choi Soon-il.
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 21-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!