AcasăNewsPerchezitii si probleme nonstop la Samsung

Perchezitii si probleme nonstop la Samsung

Birourile Samsung din Coreea de Sud au fost perchezitionate, ieri, de politie, in cadrul unei anchete privind trafic de influenta. Anchetatorii au facut perchezitii si la National Pension Service (NPS), cel mai mare fond de pensii din aceasta tara.

Anchetatorii verifica decizia NPS de a proba fuziunea, in iulie 2015, a doua societati ale Samsung, Samsung C&T si Cheil Industries (8 miliarde de dolari), unde NPS este actionar. Presedinta Coreei de Sud, Park Geun-hye si o apropiata a sa, Choi Soon-sil, sunt suspectate ca au facut presiune asupra marilor corporatii din tara, intre care si Samsung, pentru a contribui financiar la doua fundatii care sustineau politica lui Park Geun-hye de promovare a activitatilor cultural-sportive.

Presedintele Coreei de Sud, Park Geun-hye, isi cere scuze dar nu demisioneaza

Lee Young-ryeol, procurorul care conduce ancheta, a declarat ca 53 de conglomerate industriale au fost constranse sa contribuie financiar la fundatiile in chestiune. Cele doua fundatii au fost create la sase luni dupa ce fuzionarea celor doua societati ale Samsung a primit unda verde. Park Geun-hye, al carui mandat de cinci ani se termina in februarie 2018, a ramas surda le cererile sud-coreenilor privind demisia, chiar daca si-a prezentat scuze de doua ori, spunand ca a vrut sa actioneze in interesul economic al tarii dar a fost neglijenta in relatia sa cu Choi Soon-il.

author avatar
Tudor Borcea
184 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger