AcasăNewsPerchezitii la Fondul de Garantare a Creditelor, urmate de audieri

Perchezitii la Fondul de Garantare a Creditelor, urmate de audieri

In prima faza s-a aflat ca joi dimineata s-au facut peste 20 de perchezitii, in Bucuresti si judetul Ilfov, la o institutie publica, dar si la birourile si locuintele mai multor angajati suspectati de coruptie.

Ulterior, s-a confirmat ca actiunea procurorilor se desfasoara la Fondul de Garantare a Creditelor si ca ar avea legatura cu programul „Prima Casa”.

Verificarile vizeaza un dosar al Parchetului General, iar la actiunea de joi au participat atat procurori, cat si politisti de la Investigarea Criminalitatii Economice. In total, urmau sa fie puse in aplicare 23 de mandate de perchezitie, iar odata ce aceasta etapa va fi incheiata, 8 suspecti urmeaza sa fie dusi la audieri, au anuntat reprezentantii PG, intr-un comunicat. De asemenea, vor ajunge sa discute cu anchetatorii, dar in calitate de martori, alte aproximativ 60 de persoane.

„Din materialul probator administrat pana in prezent s-a stabilit faptul ca persoanele cercetate obisnuiesc sa conditioneze urgentarea indeplinirii actelor ce intra in indatoririlor lor de serviciu de primirea unor sume de bani. In concret, cei in cauza conditioneaza solutionarea cererilor petentilor, beneficiari ai unor programe sociale ce implica garantii din partea statului roman, de primirea unor foloase patrimoniale necuvenite in mod direct sau prin intermediul unor apropiati, fiind creat astfel un mecanism intre functionarii institutiei din diverse compartimente, avand ca scop obtinerea de beneficii personale. In acest mod nu se respecta ordinea inregistrarii cererilor, nu sunt acordate sanse egale si este incalcat accesul liber al beneficiarilor de buna credinta, castigatori fiind doar cei ce se incadreaza in ,,prioritatile” angajatilor, in schimbul sumelor de bani date ca recompensa„, se mai mentioneaza in comunicat.

Totodata, Parchetul anunta ca simultan cu perchezitiile in cauza, „cu sprijinul specialistilor din cadrul A.N.A.F. – Directia Generala Antifrauda Fiscala, vor fi efectuate controale fiscale si verificari de specialitate la o societate comerciala detinuta de una dintre angajatele cercetate si pentru stabilirea fluxurilor financiare aferente sumelor de bani obtinute ilegal de personale implicate in mecanismul infractional”, dar si ca „aceste actiuni vizeaza si un subofiter din cadrul unei unitati militare din Bucuresti, cercetarile fata de acesta fiind realizate distinct de catre procurori din cadrul Parchetului Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti”.

120 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger