AcasăNewsPerchezitii la CJ Suceava. Nume importante luate in vizor de procurorii DNA!

Perchezitii la CJ Suceava. Nume importante luate in vizor de procurorii DNA!

Ioan Catalin Nechifor sursa foto: evz.ro

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au efectuat, joi dimineata, mai multe perchezitii la institutii precum Consiliul Judetean Suceava, Directia Drumuri si Poduri Suceava sau Primaria Falticeni.

Ioan Catalin Nechifor sursa foto: evz.ro

Mai multe personaje importante, in frunte cu Ioan Catalin Nechifor, presedintele Consiliului Judetean Suceava, deputatul Gavril Mirza si senatorul Ovidiu Liviu Dontu, sunt acuzate de comiterea mai multor fapte de coruptie, infractiuni comise in perioada 2003-2015.

Procurorii sustin ca beneficiarul influentei exercitate asupra celor trei era Iulian Contac, afacerist din localitatea Vicovu de Jos. Sustinuta de Ioan Catalin Nechifor, Gavril Mirza si Ovidiu Liviu Dontu, societatea comerciala condusa de Iulian Contac a pus mana pe mai multe contracte avantajoase cu statul.

Evident, cele trei personaje intrate in atentia procurorilor DNA si-au taiat partea leului. Exista informatii conform carora Ioan Catalin Nechifor, Gavril Mirza si Ovidiu Liviu Dontu au primit spagi de cate 20.000 de euro doar din contractul pe care societatea comerciala SC Transporturi Auto SA Botosani l-a obtinut pentru modernizarea drumului judetean care face legatura intre localitatile Ilisesti si Ciprian Porumbescu. Contractul era in valoare de aproape sapte milioane de euro.

In urma perchezitiilor efectuate joi, cel putin 12 persoane vor fi duse la audieri pentru a se stabili implicarea lor in acest dosar.

author avatar
Cristi Ionita
215 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger