AcasăNewsPerchezitii in Capitala si un judet invecinat, intr-un dosar privind reciclarea de...

Perchezitii in Capitala si un judet invecinat, intr-un dosar privind reciclarea de deseuri

Avand autorizatii de la instanta, oamenii legii au descins, inca din prima parte a acestei zile, la mai multe adrese de pe raza Capitalei si a judetului limitrof, Giurgiu, pentru a face perchezitii intr-un dosar in care exista suspiciuni in privinta savarsirii unor nereguli de natura fiscala, in privinta unor activitati de reciclare a deseurilor de ambalaje.

Din cate anunta Ministerul Public, s-au facut verificari la patru domicilii de pe raza Bucurestiului si a judetului amintit, la locuintele unor suspecti. La actiunea de marti au participat, pe langa politisti de la Investigarea Criminalitatii Economice din cadrul IGPR, lucratori ai Serviciului de Interventii si Actiuni Speciale, dar si procurori din cadrul Sectiei de urmarire penala si criminalistica.

Din comunicatul procurorilor rezulta faptul ca „din actele de urmarire penala efectuate pana in prezent a rezultat ca, numai in anul 2014, una dintre societatile prestatoare de servicii de reciclare a deseurilor de ambalaje ce face obiectul cercetarilor a inregistrat operatiuni fictive de achizitie si reciclare a unei cantitati de 113.131.060 kg deseuri de ambalaje”, dar si ca „prin inregistrarea documentelor ce atesta operatiuni fictive de reciclare a deseurilor de ambalaje primite de la aceasta societate, cei 6 operatori licentiati au declarat, in anul 2014, in mod nereal, indeplinirea obiectivelor minime prevazute in anexa nr. 3 la O.U.G. nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, ceea ce a condus la sustragerea de la plata obligatiilor fiscale catre Fondul pentru mediu, in cuantum total de 167.938.548 lei (peste 37 milioane euro)”.

Nu in ultimul rand, se mentioneaza ca „prin evidentierea in actele contabile ale societatii reciclatoare si ale celor 6 operatori licentiati carora aceasta societate le-a emis facturi de prestari servicii (in anul 2014), (…) s-a produs un prejudiciu bugetului de stat in cuantum total de 4.292.469 lei (peste 947 mii euro), reprezentand TVA si impozit pe profit”.

sursa foto: puterea.ro

239 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger