AcasăNewsPerchezitii in Bucuresti si Ilfov, intr-un dosar cu un prejudiciu de trei...

Perchezitii in Bucuresti si Ilfov, intr-un dosar cu un prejudiciu de trei milioane de euro

Politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice au efectuat, marti dimineata, mai multe perchezitii in Bucuresti si Ilfov.

Misiunea oamenilor legii este de a destructura o retea infractionala internationala specializata in evaziune fiscala si spalare de bani in domeniul importului si comercializarii de articole de imbracaminte si incaltaminte.

Conform oamenilor legii, in cauza exista suspiciunea rezonabila ca in circuitul infractional ar fi implicate 64 de societati comerciale romanesti care ar fi emis facturi false in vederea ascunderii veniturilor provenite din vanzarea de marfa ce provenea din operatiuni de import subevaluat.

Activitatile infractionale s-au derulat in perioada 2013-2015, existand indicii ca faptele ilicite ar fi fost savarsite de mai multe societati comerciale cu obiect de activitate similar, grupul infractional fiind coordonat de un cetatean chinez.

Cercetarile au mai stabilit ca, pentru savarsirea faptelor, ar fi fost folosite documente justificative false, emise de societati comerciale de tip fantoma sau a caror identitate a fost clonata si care au fost puse la dispozitie, contra cost.

Aceste date erau furnizate de un grup de persoane care facilita savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala mai multor societati comerciale din marile complexuri comerciale en-gross din Bucuresti si Ilfov.

Sumele de bani provenite din infractiunile de evaziune fiscala ar fi fost ulterior transferate in China, prin intermediul unui alt cetatean chinez, folosind un circuit de operatiuni fictive.

Prejudiciul estimat a fi fost produs prin activitatea infractionala este de aproximativ 3.000.000 de euro.

author avatar
Cristi Ionita
212 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger