Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Perchezitii de amploare in Capitala, dar nu numai. Suspiciuni de evaziune

Perchezitii de amploare in Capitala, dar nu numai. Suspiciuni de evaziune

Autor:

Politistii Capitalei au iesit pe teren in prima parte a zilei de joi, pentru a pune in aplicare nu mai putin de 25 de mandate de perchezitie, unele vizand suspiciuni in cazul unei firme cu activitate in domeniul curateniei!

 

perchezitii maramures Perchezitii de amploare in Capitala, dar nu numai. Suspiciuni de evaziuneSe fac verificari domiciliare atat in Capitala, cat si in judetul Limitrof, Ilfov, dar si in Dambovita. Suspiciunile din cazul de fata includ posibile fapte de evaziune fiscala, dar si spalare de bani, in domeniul prestarii serviciilor de protectie si paza si, respectiv, a serviciilor de igienizare si curatenie, din cate anunta reprezentantii Politiei Capitalei.

Sursa citata mentioneaza ca “din datele si probele administrate in cauza rezulta presupunerea rezonabila ca, in perioada 2011 – 2013, reprezentantii a doua societati comerciale au inregistrat in evidenta contabila si au declarat organelor competente achizitii fictive de la 9 societati comerciale cu comportament de tip „fantoma”, in scopul sustragerii de la indeplinirea obligatiilor fiscale”, dar si ca “in scopul disimularii provenientei ilicite a sumelor de bani provenind din savarsirea faptelor de evaziune fiscala, banuitii au transferat in mod succesiv aproximativ 31.000.000 de lei, reprezentand contravaloarea achizitiilor fictive, in conturile celor 9 societati comerciale mentionate, de unde au fost ulterior divizate si retransferate in alte conturi, fiind retrase, in final, in numerar, cu ajutorul cardurilor bancare, in vederea restituirii dispunatorilor platilor”.

Totodata, politistii vorbesc despre un prejudiciu adus statului de circa 12 milioane de lei.
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 26-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!