AcasăNewsPerchezitii: 70 de tone de articole pirotehnice, in valoare de 400.000 de...

Perchezitii: 70 de tone de articole pirotehnice, in valoare de 400.000 de euro, confiscate

Avand in vedere ca au mai ramas doar cateva zeci de ore din acest an, dar si ca in perioada Revelionului se aprind numeroase articole pirotehnice -fie petarde, artificii, pocnitori sau alte dispozitive menite sa produca zgomot si efecte luminoase, oamenii legii au iesit pe teren pentru a face controale.

De altfel, actiunile menite sa dea de urma comerciantilor care nu respecta legea in privinta vanzarii unor astfel de produse cu potential pericol la adresa utilizatorilor s-au intensificat in perioada Sarbatorilor, interval in care au fost gasite si confiscate tone de astfel de produse.

De aceasta data, oamenii legii ilfoveni, mai precis specialistii din cadrul Serviciului de Arme, Explozivi si Substante Periculoase, au iesit pe teren, miercuri, pentru a face trei perchezitii, in vederea identificarii persoanelor care detin si comercializeaza produse pirotehnice. Si au gasit, din cate se mentioneaza intr-un comunicat, nu mai putin de 70 de tone de articole pirotehnice, toate la o singura adresa din Capitala.

Mai precis, la sediul unei firme, produsele fiind de diferite categorii – de la clasa I la IV de pericol, ceea ce inseamna ca o parte dintre ele (cele integrate in categoriile 2-4-n.r) nu pot fi manevrate decat de specialisti, mai exact de pirotehnisti. Obiectele in cauza, despre care reprezentantii IPJ Ilfov anunta ca ar valora nu mai putin de 400.000 de euro, au fost „indisponibilizate, pentru cercetari”.

Ar mai fi de spus ca firma apartine unui barbta in varsta de 59 de ani, dar si ca, in urma cercetarilor, oamenii legii au deschis un dosar penal, pentru fapte de „desfasurare fara drept de orice operatiuni cu articole pirotehnice si comercializarea fara drept catre publicul larg a articolelor pirotehnice destinate, pentru a fi utilizate de catre pirotehniceni in conformitate cu Legea nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive”, dar si pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, uz de fals si fals in declaratii.

sursa foto: Politia Romana

240 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger