Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Pentagonul va avea un general al Spatiului

Pentagonul va avea un general al Spatiului

Autor:

Se vede treaba ca Statele Unite isi numesc un real Darth Vader. Si inca unul cu trei stele, potrivit secretarului Fortelor Aeriene americane, Hether Wilson.

 

general spatial Pentagonul va avea un general al Spatiului

Ultima frontiera: US Air Force vor domina Fortele Aerospatiale ale lui Putin

Crearea unui post de general responsabil cu operatiunile spatiale ale US Air Force reprezinta inca o etapa in politica de aparare spatiala a SUA. Chiar daca numele celui ales nu a fost facut inca public, US Air Force arata ca o noua directie, dedicata razboiului spatial, va fi infiintata, avand ca obiectiv sa fie operationala la jumatatea lunii augist. ”SUA sunt dependente de spatiu iar adversarii nostri stiu asta”, a declarat Heather Wilson. ”Trebuie sa ne organizam si sa ne antrenam fortele sa fie capabile sa invinga in orice tip de viitoare conflicte care se vor intinde in spatiu”. Intr-un material publicat pe contul Twitter, US Air Force explica nevoie de a fi ”mai flexibila si eficace” in caz de razboi spatial, si ca ”daca va fi declarat un conflict in spatiu, SUA vor trebui sa conduca discutiile cu privire la maniera de a normaliza spatiul ca un teren de razboi clasic”. ”Air Force are acum cea mai buna pozitie pentru a fi lider in domeniul conflictelor spatiale”, a explicat comandantul Fortelor aeriene americane, David Goldstein, pentru a justifica crearea postului de ”Deputy Chief of Staff for Spatial Operations”, care corespunde unui grad de general cu trei stele. Printre misiunile sale, ”accelerarea luarii deciziilor, ”asigurarea libertatii de interventie a fortelor spatiale” sau ”asigurarea ca ele dispun de toate mijloacele necesare pentru a deveni cele mai bune din lume”.

Fara sateliti, SUA ar fi paralizata

Anul trecut, US Air Force au creat National Space Defense Center care urmeaza sa fie total operational in 2018. Acesta nu avea inca conducere proprie, independenta de restul fortelor aeriene americane. Noul ”general al spatiului” va avea rolul  de ”aparator al operatiunilor spatiale”, a subliniat Heather Wilson, si va trebui sa gestioneze investitiile armetei in materie de cucerire a spatiului. In acelasi timp, armata americana dezvolta la ora actuala un centru militar dedicat armelor spatiale, Space Warfighting Construct. Inca din noiembrie anul trecut, presa americana relata temerile Pentagonului ca adversarii SUA, adica rusii (care dispun si ei de Forte Aerospatiale) , au in vizor structurile spatiale americane. Spre exemplu, un atac masiv asupra satelitilor americani ar putea lasa Statele Unite fara televiziune, internet, telefonie sau activitati bancare.

Unitatea speciala ”Space Aggressors”

Sub aceasta denumire, a fost creata o unitate speciala pentru ”a-i antrena pe combatanti in legatura cu un posibil conflict in spatiu”. Acestia urmeaza cursuri de razboi spatial si se pregatesc pentru toate scenariile posibile. Toate armele Pentagonului- marine, terestre sli aeriene- sunt luate in calcul in cadrul acestor pregatiri. Evident, aceasta unitate este top secret. Dar, declaratiile  Charles Richard, vice-amiral si adjunct al Comandamentului strategic al Statelor Unite, rezuma cum nu se poate mai bine conceptia americana despre conflictul spatial: ”Daca nu suntem in razboi in spatiu,  nu cred ca putem spune nici ca e pace”.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 20-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!