AcasăNewsPensionarii din Bucuresti pot face, de marti, cereri pentru eliberarea cardului de...

Pensionarii din Bucuresti pot face, de marti, cereri pentru eliberarea cardului de transport gratuit

Dupa ce in aceasta prima zi a saptamanii au inceput sa fie eliberate, la centrele STB, abonamentele gratuite pentru elevii care invata in Capitala, incepand de marti, 12 februarie, pensionarii care beneficiaza de gratuitate pe mijloacele de transport in comun vor putea primi formularele necesare eliberarii abonamentelor de calatorie. Cardul se emite pentru o perioada de 12 luni.

Asadar, Societatea de Transport in comun a comunicat pasii pe care trebuie sa ii parcuga pensionarii din Capitala, care vor sa circule gratuit cu tramvaiele, troleibuzele si autobuzele. In prima faza, „persoanele cu domiciliul in Bucuresti, pensionate la limita de varsta, pot solicita Centrelor de Emitere si Reincarcare Carduri si controlorilor legitimatii calatorie, instructiuni cu privire la datele/ documentele pe care este necesar sa le depuna la orice unitate de vanzare (formularul completat insotit de copia talonului de pensie si a actului de identitate). Dupa completarea formularului tip, impreuna cu o copie a talonului de pensie si a actului de identitate, solicitantul le va depune la oricare Centru de Emitere si Reincarcare Carduri al STB SA”.

Dupa ce vor fi colectate inscrisurile, acestea vor fi trimise de STB la Casa Nationala de Pensii Publice pentru verificare si validare. Odata primita unda verde din partea CNPP, STB va emite cardurile electronice in cauza, care vor ajunge la beneficiari prin posta, la adresa mentionata in documentatie.

Totodata, e important de avut in vedere faptul ca pensionarii care au implinit varsta de 63 de ani – in cazul femeilor si 65 de ani – in cazul barbatilor „pot opta, tot prin completarea formularului, pentru emiterea unui card de calatorie destinat insotitorilor. Astfel (…), persoanele care au domiciliul stabil in Bucuresti si sunt insotitoare ale pensionarilor beneficiaza de gratuitate pentru calatoria pe mijloacele de transport public ale operatorilor de transport ce presteaza servicii de transport pe raza Municipiului Bucuresti. Cardurile de transport vor permite doua validari consecutive, una pentru posesorul de card nominal, respectiv pensionarul, si una pentru insotitorul acestuia. Persoanele insotitoare beneficiaza de aceasta facilitate numai pe durata calatoriei in care insotesc pensionarii detinatori ai unor astfel de carduri”.

author avatar
Andrei Coman
6.553 afisari

28 COMENTARII

  1. Sifonarea banilor pe carduri.Taloanele de pensii nu erau de ajuns? sa vezi cozi peste cozi si scandaluripe la STB.
    Doar cei cu limita de varsta? Dar pensionarii pe caz de boala nu au dreptul?

    • ASTA IN CAZUL IN CARE CHIAR SUNT BOLNAVI . DEOARECE LA ACEST MOMENT SUNT MULTI CARE AU DAT BANI SA SE PENSIONEZE PE CAZ DE BOALA SI LUCREAZA LA NEGRU.

  2. O mare tampenie,care completeaza sirul nesfarsit de idiotenii si incompetente ale celor care ne conduc ! Era suficient talonul de pensie ! Se vor introduce carduri care evident,costa niste bani pentru a fi emise ! De unde bani ? Ceva la mijloc, necurat,ca in oricare afacere din ROMANIA !

  3. Este afacerea Primariei Capitalei. Pe langa cozile interminabile, datele personale ( copie CI si talonul de pensie ) ajung la diverse personae si pot fi copiate/ utilizate in diverse scopuri. Mai trebuie sa comunicam intervalul in care lipsim de acasa.
    PRIMARIA GENERALA TREBUIE SA CEARA DIRECT LA CASA DE PENSII SITUATIA PENSIONARILOR.
    AR TREBUI SA EXISTE SI UN PLAFON.

    • Foarte corect în ce privește datele personale.
      Afacerea e probabil mai mult decât a Primăriei…
      Măcar să ne putem înscrie cu cererea și anexele pe site-ul RATB.

  4. Nici 3 zile nu va dura mizeria asta!
    Să vedeți ce va fi în amărâtele de dughene STB care au 1/1 m la sol, când se vor umple de hârtii! Nu mai spun că în cereri și anexe sunt date personale care au regim de tratare special, nu pot fi lăsate la voia întâmplării.
    Cât despre idee, desigur e o afacere prosperă pentru partid, pentru Primărie, pentru cine mai știe cine.
    Noaptea minții.

    • DE UNDE POT FI LUATE FORMULARELE ? CIND CHIOSCURILE PRIMESC DOAR CITEVA, IAR STB.ul NU ARE PE SITE NICI UN MODEL……..In rest numai de bine

  5. Pe baza talonului nu este suficient? De ce trebuie sa ne dam datele personale? Firea nu are pe ce cheltui bani,decât pe carduri? Mai bine ar face curat in București.

  6. Are dreptul STB sa stocheze date cu caracter personal? Se pare ca Firea are grija de pensionari: sa stea la cozi si sa piarda timp pentru un amarat de card de transport.

    PS.Poate aflam ca au semnat pentru sustinerea cuiva pe la alegeri

  7. Este o mare prostie,cozi,nervi,ratacirea cardurilor pe drum,amintiti-va cati au avut neplaceri cu cardurile de sanatate!Talonul de pensie contine CNP-ul persoanei si totul se poate confirma vizualizand copia CI,care are toate datele!De ce complica lucrurile primaria?Cine are de castigat de pe urma acestei aiureli cu carduri ptr.pensionari?

  8. De ce mai trebuie card cand pe situl STB se specifica printre altele ca Sunt scutite de plata taxelor de călătorie pe liniile urbane următoarele categorii de persoane:
    Sunt enumerate persoanele care sunt scutite, printre care si „toate categoriile de pensionari cu domiciliul stabil în Bucureşti – pe baza talonului de pensie şi a actului de identitate”
    Nu vad rostul cardului pt.pensionari.

  9. Firea a luat-o razna…nu mai are treaba la Primarie? Acum se gandeste cum sa-si bata joc de pensionari????Cum adica sa facem copie dupa CI ? Noaptea mintii.

  10. Da ma, dati vina pe Firea ca nu sunteti in stare sa mergeti cu un card dupa voi! Regula e buna pt adevaratii pensionari; nu cei pensionati „pe smecherii” sub 63-65 ani ce mai au si nesimtirea sa mearga gratis!!!

  11. În loc să plângeți pe sait,ar fi de preferat s-o atacanți direct pe Firea pe saitul primăriei și chiar să ne mobilizăm la un protest.O adevărată bătaie de joc,cum se aplică legea privind protecția datelor personale ? Rog toți pensionarii din Capitală să ia atitudine și să nu fie de acord cu o astfel de batjocură,nu permiteți să fie „sifonați” banii noștri.Rusine d-na Firea,nu mai vă săturați să mai furați?

  12. Rusine dna.Firea, pentru cum v-ati gandit sa batjocariti pensionarii pentru cine stie ce interese personale.

  13. Fiecare pensionar ar trebui sa primească acasă acest card. Primăria capitalei trebuie sa se ocupe de asta și sa ia legătura cu Casa de Pensii.
    Ii dau în judecata ca datele personale nu sunt protejate.
    Conform cărei Decizii se face aceasta acțiune?

  14. Dupa ce am stat 2 ore la coada , am ajuns sa iminenta documentele la ghișeu P-ta progresu am fost respinsă ca am prezentat talon de pensie nov 2018!,motivul ca trebuie talon pensie 2019
    Aceasta este omenie?

  15. Casa de pensii rezolva treaba mult mai repede,trimitea cardul de de calatorie odata cu pensia.
    Unde nui cap vai de picioare.

  16. De ce trebuiesc cheltuiti atatia bani? D-na Firea apare peste tot si spune ca nu ajung banii de la buget(!!!!). Scrie pe fata oricarui pensionar (imi pare rau) varsta,iar aceste carduri cred ca nu-si au rostul. Ne inregistrati peste tot?

  17. Păi au firma lor de emitere carduri sa mai împuște niste bani STB!
    Atâta timp cât am talon de pensie nu ma înghesui la tonetă sa depun cerere. Sa trimita cardurile acasa fără să solicitan.
    Asta-i o nebunie si o dezorganizată!
    Cum sa stai ore înșir la tonetă sa depui cerere?
    Rusine STB si primaria capitalei, plateste STB’lui cardurile! O altă găselniță! In loc sa se ocupe de probleme serioase si de curățirea, dezinfectare si căldură în mijloacele de transport!

  18. Femeia asta a inebunit complet! Cum sa-ti lasi datele personale la o ghereta pe strada, fara spatiu de depozitare, fara o stampila de inregistrare a cererii, fara o minima protectie a datelor – CNP, adresa, telefon !!!? Daca nu primesc cardul cum pot justifica eu ca am depus cererea? Cine raspunde daca imi gasesc cererea pierduta pe strada? De ce nu sunt suficiente talonul si buletinul? Care este marele avantaj al acestui card??? S- gindit cineva la chieltuielile de tiparire si expediere prin posta? Sa raspunda primaria !!!

  19. Oare datele noastre personale nu pot fi folosite și în alt scop.Exemplu: fraudarea alegerilor parlamentare,locale și prezidențiale.Sunt sătulă de potlogăriile lor,nu știu ce să mai inventeze. Lumea e proastă că se supune.Nu avem nici o garanție că datele noastre sunt în siguranță.

  20. Dragi ginditori ai primăriei cum treceți peste legea protecției datelor personale?
    Poate ați abrogat-o si nu știm noi.
    Nu era mai simplu sa trimiteți acest card împreună cu talonul de pensie?

  21. La câte măgării s-au făcut în 30 de ani, cine știe cu ce ne mai trezim, dându-ne datele personale la toate dughenele.

  22. Este o măgărie care așteaptă sa iasă in strada si pensionarii, pentru ca jandarmeria proaspăt si modern înarmată sa mai reducă numărul pensionarilor ” prea pretențioși din toate punctele de vedere”.S-au anulat toate eforturile depuse de pensionari prin distrugerile făcute timp de 30 ani de ciuma rosie

  23. Cu siguranța sunt niște interese la mijloc. De ce nu s-au pus afișe in mijloacele STB pentru a anunța acest lucru, cum sunt afișele pentru amenda. Nu tot romanul știe de aceasta „mare escrocherie”. Noi, pensionarii avem decizii de pensie, taloane de pensie. Ce face casa de pensii, a dat de greu si nu poate emite aceste „carduri” pentru care nu s-au dat niciun fel de explicații, de ce sunt necesare. Rușine, își bat joc de pensionari pentru a rezolva mârșăviilor lor. Firea, ajungi si tu la pensie, sa te vedem atunci….

  24. Idiotii!
    Deci, trimitam la Casa de Pensii copii dupa taloanele de pensie, pe care ea insasi le amite, pentru validare. Validarea a ce?
    Trimitem la Casa de Pensii si copie dupa CI, din care are, atasate cate una la oricare cerere depusa acolo, cel putin una, pentru validare. Validarea a ce?

    Mai administratorilor, mai functionarilor! Unde sunt milioanele de euro pe care le-ati cheltuit pe calculatoare si sisteme informationale? Dece ne cereti, cu fiecare ocazie, noi copii, noi hartii? Ca sa va faceti ca lucrati? Ca sa pretindeti salarii mai mari?

    • MANEVRE. NU INTELEG DE CE CEI CARE ( CICA ) II REPREZINTA PE PENSIONARI NU AU LUAT CUVANTUL. DE CE? CA-S PIESIEDISTI NENOROCITI TOTI. Scuze de caps, n umai modific. Altfel, nu au voie fara acord GDPR sa le foloseasca datele. Scrie asa ceva in formural?? Si chiar daca da, ce stie un pensionar de 70 si peste ce-i ala GDPR? In plus , chiar si cu GDPR, sa vezi furaciuni la alegeri si nu numai…..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger