AcasăNewsPelerinaj. Mii de oameni, la racla cu moastele Sfintei Parascheva

Pelerinaj. Mii de oameni, la racla cu moastele Sfintei Parascheva

Ca in fiecare an, multi romani vin din mai toate regiunile tarii la Iasi, pentru a se ruga si inchina la moastele Sfintei Parascheva, inaintea sarbatorii din 14 octombrie.

Pelerinajul a inceput joi, racla cu moastele Sfintei Parascheva fiind scoasa in curtea Catedralei Mitropolitane din Iasi si asezata intr-un spatiu ornat cu o multime de flori colorate. Oameni de toate varstele au venit deja, pe parcursul orelor acestei zile, si au stat la coada pana sa ajunga sa se roage in apropierea raclei, pentru sanatate si sa ceara ajutor sau implinirea dorintelor.

Amintim ca racla cu moastele Sfintei a fost adusa la Iasi inca din anul 1641, fiind asezata in prima instanta in Biserica „Sf. Trei Ierarhi”, ulterior fiind mutata in Catedrala Mitropoilitana, in anul 1888.

[youtube]TPi3mJqyWPA[/youtube]

sursa foto, video: youtube

165 afisari
Zenville

Ultimele știri

Chirica și Alexe, întâmpinați de protestatari la deschiderea terminalului T4 al Aeroportului Iași – FOTO

În ziua în care are loc deschiderea noul terminal T4 al Aeroportului Iași, doi lideri locali s-au trezit cu o primire la care, cel...

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...
proger