AcasăNewsPelerinaj de Florii, sambata, de la manastirea Radu Voda la Patriarhie

Pelerinaj de Florii, sambata, de la manastirea Radu Voda la Patriarhie

(foto: basilica.ro)

Sute de credinciosi din Bucuresti si din judetul lfov, alaturi de ierarhi, preoti, monahi iau parte in aceasta sambata la pelerinajul de Florii. Procesiunea organizata in ajunul sarbatorii Intrarii Domnului in Ierusalim (Floriile) incepe la manastirea Radu Voda si se va incheia la Catedrala Patriarhala.

 

(foto: basilica.ro)

Crestinii ortodocsi care vor sa participe la asiste la evenimentul organizat in ajun de Florii trebuie sa stie ca in jurul orei 16, la manastirea Radu Voda, PS Varsanufie Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor, va sfinti crengutele de salcie, urmand ca pelerinii sa plece apoi spre Patriarhie.

La biserica „Sfantul Spiridon Nou”, procesiunea va fi intampinata de preotii si credinciosii din parohiile Sfantul Spiridon, Sfantul Mare Mucenic Dumitru – Slobozia si Sfantul Alexe din Protoieria III Capitala, iar la biserica „Sfanta Ecaterina”, pelerinii vor fi asteptati de preotii profesori si studentii teologi de la Facultatea de Teologie „Patriarhul Justinian” din Bucuresti, potrivit Patriarhiei Romane.

In jurul orei 18.00, pelerinii vor ajunge la Catedrala Patriarhala, unde vor fi intampinati de patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Preafericitul Parinte Daniel, care va rosti un cuvant de invatatura. Pelerinajul de Florii este organizat de Patriarhia Romana si de Arhiepiscopia Bucurestilor.

1,5 milioane de romani isi sarbatoresc onomastica de Florii

Aproape 1,5 milioane de romani isi sarbatoresc, duminica, onomastica. Statisticile arata ca 1.489.584 de romani – 633.402 de barbati si 856.182 de femei – isi sarbatoresc, pe 8 aprilie, de Florii, ziua de nume, potrivit Directiei pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor.

Din totalul romancelor cu nume de floare, 147.753 se cheama Viorica, 127.756 – Florentina, 93.821- Florica, 90.448 – Floarea, iar 79.108 – Florina, in timp ce majoritatea barbatilor poarta numele Florin (332.149), Viorel (147.148), Florian (54.945), Florea (30.986), Florentin (24.937) sau Florinel (13.873).

1.639 afisari

5 COMENTARII

  1. Voi merge si eu maine la biserica. La multi ani celor care isi sarbatoresc onomastica.

  2. La multiani tuturor sarbatoritilor…multa sanatate si fericire sa va aduca Dumnezeu

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger