AcasăNewsPedelistul Dorin Florea le-a pus gand rau baronilor locali

Pedelistul Dorin Florea le-a pus gand rau baronilor locali

Dorin Florea recomanda desfiintarea consiliilor judetene odata cu regionalizarea

Dupa ce UDMR a anuntat ca nu este de acord cu impartirea Romaniei in opt regiuni si nici cu alegerile indirecte, a venit si randul democrat-liberalilor sa-si prezinte viziunea despre reorganizarea administrativ-teritoriala.

Dorin Florea recomanda desfiintarea consiliilor judetene odata cu regionalizarea

Din start, prim-vicepresedintele PDL Dorin Florea a atacat problema baronilor locali, sustinand ca regionalizarea ar trebui sa inceapa cu desfiintarea consiliilor judetene. ”Cel mai corect ar fi definirea regiunilor, astfel incat acestea sa aiba forta in domeniul financiar, patrimonial, sa poata face inlesniri fiscale, sa apara guvernatori alesi, iar consiliile judetene sa ramana 1-2 ani, sa-si transfere treptat atributiile, apoi sa ramana un fel de birouri (…)primarii de municipii ar putea prelua imediat 70% din activitatea consiliilor judetene, judetul trebuie sa aiba alta treaba”, a afirmat Florea.

Totodata, democrat-liberalul a criticat propunerea USL privind alegerea sefilor de regiuni, precizand ca varianta are iz de ”CAP”. ”Inca n-am vazut proiectul oficial, am vazut doar declaratiile domnului Ponta si o schita prezentata de domnul Dragnea. Fara descentralizare, regionalizarea va fi un bluf”, a mai spus prim-vicepresedintele PDL.

author avatar
Adelina Ionicel
242 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger