AcasăNewsPedelistii se-nvart in jurul cozii

Pedelistii se-nvart in jurul cozii

Dusul rece al alegerilor din 2012 nu a trezit PDL-ul, dar a eliberat in schimb tensiunile si resentimentele stranse-n gusile democratilor in ultimii ani.

Praful s-a ales de unitatea de odinioara, dupa ce PDL a pierdut rusinos alegerile

Busit zdravan la localele si parlamentarele din 2012, PDL-ul pare incapabil sa se adune si sa capete fason de adevarat partid de opozitie. Firave atunci cand vine vorba sa dea de pamant cu puterea uselista, vocile pedeliste capata brusc volum ori de cate ori se pune problema tabacirii vreunui coleg, semn ca deranjul din partid se va mai prelungi multa vreme. Cu repercusiunile de rigoare pentru PDL, dar asta conteaza mai putin mai ales atunci cand se pune problema unor noi alegeri interne. Ca sa mai abata gandurile pedelistilor de la schimbarea lui Vasile Blaga, vechea garda (aflata in continuare in razboi cu noii veniti, supranumiti odinioara ”intelectualii lui Basescu”) vrea sa puna accentul pe necesitatea desemnarii grabnice a unui prezidentiabil ”cu vana”, capabil sa devina portavocea si emblema partidului. Rol pe care este gata sa si-l asume, conform propriilor afirmatii, Adriean Videanu. Anuntul a fost taxat atat de Theodor Paleologu, care si-a ironizat colegii atinsi de ”boala presedintomaniei”, cat si de primarul Aradului, Gheorghe Falca: ”Astea sunt preocuparile liderilor partidului si arata cat de mult sunt conectati in relatia cu cetatenii. E vorba despre aceiasi lideri care au fost implicati in succesul electoral din 2012. Probabil vor un succes la fel de mare la alegerile prezidentiale din 2014”.

Invinsi in alegerile nationale, pedelistii vor un scrutin numai al lor

Fara a se lasa intimidata, vechea garda a insistat pe ideea nominalizarii unui prezidentiabil, dar dupa modelul american: doritorii sa fie votati, in cadrul unor alegeri primare, in fiecare filiala PDL. Cum mai democratic de atat nu se poate, se spune ca ideea durilor surade si intelectualilor, chiar daca un asemenea scrutin intern ar putea pune in umbra alegerea unor noi lideri. Mai vigilent decat alti pedelisti, William Branza isi avertizeaza colegii ca actuala conducere incearca sa minimalizeze esecul electoral, la pachet cu propria responsabilitate. Context in care Branza cere ”reformarea” PDL-ului, mai exact inlocuirea echipei Blaga. Ceea ce inseamna si ca PDL-ul mai are multe lupte fratricide de dat pana sa-si poata onora statutul de partid de opozitie.

author avatar
Simona Badulescu
81 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger