AcasăNewsPedelistii bat toaca guvernarii ca sa auda liberalii

Pedelistii bat toaca guvernarii ca sa auda liberalii

Pedelistii si ”ungurenii” viseaza la o alianta cu un PNL scapat de sub jugul lui Antonescu, dupa alegeri.

Razvan Ungureanu are un singur amor politic: PNL, partid din randurile caruia a facut pana nu demult parte

In mod evident, ”dreptii” din ARD sunt cu ochii ca pe butelie pe PNL, asteptand declansarea revoltei contra exceselor practicate de Crin Antonescu. Iar ca sa atate jarul, pedelistii, plus Razvan Ungureanu, fredoneaza din ce in ce mai apasat refrenul ”ce bine ne potrivim noi si ce frumos ne-ar sta impreuna la guvernare”.

Ioan Oltean spera sa-i seduca, pana la alegeri, pe liberali

Co-presedinte al ARD si speranta declarata a dreptei reunite in jurul PDL-ului, Ungureanu a marturisit de altfel ca ”fantezia” sa in materie de aliante politice se limiteaza la PNL: ”Ma gandesc foarte serios la felul in care am putea inchega o cooperare politica cu Partidul National Liberal. Mai departe, fantezia mea in momentul acesta nu merge”. Insuficiente in materie de aliante, rezervele de imaginatie ii permit in schimb lui Ungureanu sa propuna un PNL radical schimbat, mai exact ”fara Antonescu, Fenechiu si altii aidoma” la varf, singura situatie in care liberalii ar si deveni frecventabili pentru PDL, de altfel.

Oltean, sirena de serviciu a PDL

Pe o ”posibila revenire a echilibrului” in PNL, urmata de ruperea USL (”alianta care nu se bazeaza pe apropiere de gandire, de ideologie si de constructie economica”) mizeaza si Ioan Oltean. Ca si Ungureanu, Oltean recunoaste ca se gandeste la revenirea la guvernare: ,,Noi n-am scos niciodata din carti o viitoare alianta, o viitoare discutie cu PNL-ul, care a fost intotdeauna o forta politica ce a avut multe puncte comune cu noi si cu care noi, in anii 2005-2006, am avut o guvernare extrem de performanta”. Iar daca tot a fost performanta atunci, cu PNL-ul condus de Calin Popescu Tariceanu, de ce n-ar fi si in 2013, eventual tot cu Tariceanu in fruntea liberalilor, pare a sugera Ioan Oltean.

[poll id=”376″]

author avatar
Simona Badulescu
424 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger