AcasăNewsPe Ungureanu il paste Miscarea Populara

Pe Ungureanu il paste Miscarea Populara

Balbaita si amanata peste poate, Miscarea Populara de care tabara Basescu si-a agatat toate sperantele ii va fi pusa in brate lui Razvan Ungureanu. In vara, intre cele doua scrutinuri, asa cum ”National” a scris inca de saptamana trecuta.

Răazvan Ungureanu are mari sanse sa se trezeasca pe cap si cu Miscarea Populara, nu numai cu Guvernul

Intre timp, mutarea este confirmata de tot mai multe voci din interiorul PDL, care recunosc ca se va incerca inca o data lansarea Miscarii Populare coapte in laboratoarele Cotrocenilor, la vara, sub tutela lui Razvan Ungureanu. Un premier pe care sondajele il cresc intr-o saptamana cat pe alti politicieni intr-un an. Coincidenta sau nu, Ungureanu taman a fost de acord cu alocarea de fonduri pentru primarii acum, inainte de alegerile locale, asta dupa ce, lunea trecuta, a refuzat  o solicitare identica si a parasit sedinta bufnind si trantind usa in nasul liderilor Coalitiei. Pentru a nu se mai inregistra ”sincopele” care au dus la ratarea experimentului inca din fasa, ingredientele UNPR sau PPDD au fost eliminate din noua reteta, Miscarea de dreapta urmand sa fie compusa doar din PDL, PNTCD (aripa Pavelescu, cea cu stampila) si PER. Dornici de mai multa aroma de dreapta, unii dintre pedelisti sustin ca Miscarea va avea  si elemente liberale, ramane de vazut daca asa va fi. Iar ca lucrurile sa fie facute ca la carte de aceasta data, se lucreaza intens la variantele de sigla, acestea fiind testate pe focus-grupuri.

Blaga, nuca tare a PDL

Vasile Blaga a fost chemat de colegi sa puna partidul pe roate

In mod normal, un PDL ravasit asa cum se prezinta astazi partidul condus de Emil Boc ar trebui sa dea navala in orice alianta, ba chiar sa-i spuna si ”sarut-mana” lui Ungureanu, pentru ca accepta sa-si lege numele si viitorul politic de o formatiune aproape in degringolada. Rationament corect, dar valabil doar pana ieri, cand Vasile Blaga a fost desemnat de conducerea actuala a PDL sa coordoneze partidul in campanie. Altfel spus, Blaga si-a recapatat, propriu-zis, pozitia si atributiile de secretar general, chiar daca redobandirea fostului sau statut  nu a fost oficializata de un congres. Cu Blaga la comanda, PDL are toate sansele sa se opreasca din picaj, poate chiar sa intre pe un curs usor ascendent. Situatie benefica pentru pedelisti si pentru vechea garda democrata, dar nu neaparat si pentru Ungureanu. Care, pe de-o parte, s-ar putea bucura de un sprijin mai consistent din partea unui PDL redevenit stapan pe sine si pe procentele sale, dar pe de alta va trebui sa negocieze acest sprijin. Si nu cu un Emil Boc intelegator si maleabil din fire, ci cu un Vasile Blaga pragmatic prin definitie. Care, odata reconsolidat partidul, nu va omite sa testeze si variantele PSD si PNL, inainte de a-i spune ”Da” lui Ungureanu.[poll id=”232″]

author avatar
Simona Badulescu
493 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger