AcasăNewsPe politicienii lui Basescu ii doare-n cot de ideologia partidului

Pe politicienii lui Basescu ii doare-n cot de ideologia partidului

Basescu a lansat, in PMP, politicieni noi cu naravuri vechi

De la Caragiale incoace, politicianul roman se tavaleste dupa principii in vorbe dar se comporta ca un biet fripturist ori de cate ori este vorba de avantaje personale.

Basescu a lansat in PMP politicieni noi cu naravuri vechi

Tradus de celebrul sau fler, Traian Basescu si-a luat-o in freza cu PMP-ul – un partid incropit la propriu si la figurat si fara viitor viabil post 2020. O nota proasta in plus pentru Basescu este si faptul ca din PMP nu a rasarit nimic notabil, nici macar o mladita politica demna de urmarit. Dimpotriva, ”prospaturile” ridicate in slavi de el la momentul lansarii PMP demonstreaza ca sunt plamadite din acelasi aluat politic toxic bastinas. Respectiv cel care, sub o spoiala de seriozitate, ascunde doar o netarmurita sete de parvenire.

Pemepistii nu au greturi sa o taie la stanga     

Conform identitatii politice declarate de liderii sai, PMP este un partid de dreapta care si-a luat drept partener, din start, ”poporul roman”. Care va sa zica este un partid plin de oameni seriosi si cu optiuni politice ferme. Cum realitatea nu tine insa cont de declaratiile facute de politicieni, pemepistii lui Basescu au demonstrat ca dau dracului orice principii si ideologie atunci cand este vorba de interesul personal iar dovezile in acest sens au inceput sa curga, data fiind apropierea viitoarelor alegeri. Concret, cum partidul nu mai are sanse sa forteze si in 2020 usa Parlamentului, pemepistii isi iau zborul, dar nu doar catre partidele de dreapta, asa cum le-ar dicta convingerile politice declarate. Concret, dintre cei doi membri care au dat dosul din PMP saptamana trecuta, Siegfried Muresan si Gabriel Popa, doar primul a facut la dreapta, catre PNL. Popa s-a oprit direct la usa PSD iar asta nu este tot din moment ce voci bine informate insista ca trei–patru parlamentari pemepistii isi negociaza de zor trecerea la ALDE. Dupa cum se vede, garnitura politica ”improspatata” de Basescu nu are nicio greata sa treaca de la dreapta la stanga. Asa cum de altfel nici Basescu nu a a ezitat o clipa sa se dea la ”statul paralel” mosit de el atunci cand i-a fost parlita si pielicica lui, prin urmare nimic nu-i cu adevarat nou sub soare.

author avatar
Simona Badulescu
181 afisari

1 COMENTARIU

  1. „Siegfried Mureșan: Nu sunt traseist, PNL face parte din familia politică a PPE”, Revista 22
    Ce opinie considerați că are conducerea PMP ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger