AcasăNewsPe malul Lacului Leman se protesteaza high class

Pe malul Lacului Leman se protesteaza high class

“Te rog frumos, draga, protestul nu-i protest daca nu se tine pe malul Lacului Leman, ne-am inteles?! Pai, ce credeau romanii aia pesedisti, ca #rezistul nu are staif?! Pfuu, sa vada Jandarmeria lu’ doamna Dan cum se scandeaza aici, in Elvetia, impotriva abuzurilor din tara: „Ospatar, inca un Moet la frapiera, sa ne racorim o tara (n.m. – asa iti recunosti semenii o data ce-ai trecut vama la Nadlac), ca la Bucuresti ciuma rosie face ravagii si noi nu mai putem de grija semenilor nostri!”.

Nu, nu-i o scena de film, nici macar vreo poanta nesarata, este trista realitate a unei seri de sambata in care niste romani candizi au crezut ca salveaza tara deranjand cu ragaituri anti-Dragnea linistea boema a miliardarilor lumii propasiti intru relaxare in neutra Elvetie.

Bani, relaxare, afaceri

Pe malul Lacului Leman, seici si printi arabi, oligarhi rusi, afaceristi nemti, ceva francezi cu bani si putini, dar pretentiosi americani tavaliti prin bataliile de pe Wall Street si-au dat mana ca sa scape de stresul, problemele personale si chestiunile socio-economice de acasa. Aici se fac si se desfac noi legaturi comerciale, unele guverne gasesc salvarea de la faliment scrisa pe coltul unei note de plata la Le Bayview, pe Quai Wilson 47, imprumuturile nerambursabile sunt contabilizate in procente din PIB, totul e o combinatie idilica intre odihna si business. Timpul se scurge printre degete numai cu profit.

La Bucuresti, Pesedeul i-a trimis la mare

Intr-un asemenea decor si-au gasit cativa romanasi sa protesteze „impotriva abuzurilor pesediste, a spagilor din spitale si a coruptiei”, am incheiat citatul din „Proclamatia de la Victoriei, 10 august”. Nu s-a mai scandat in Bucuresti caci Pesedeul cel rau si corupt i-a trimis la plaja cu o mini-vacanta de cinci zile. Iata  ca puntea pe care le-a facut-o cadou hulita Lia Olguta Vasilescu a prins bine rezistentilor, care si-au racorit neuronii cei intr-atat de solicitati intr-o baie in mare. Probabil ca unii dintre ei au tradus ad litteram expresia „a face o baie in mare”, dar asta e o alta discutie…

Solidari cu masti pe fata si carduri gold in buzunare

„Astia ce dracu mai vor? Dobanzi preferentiale, alte deduceri de taxe si impozite?!”. Asa a reactionat o romanca la initiativa conationalilor sai din Elvetia, care sambata seara au iesit la proteste in Geneva purtand masti pe fata, in semn de solidaritate cu rezistentii pe care Jandarmeria i-a framantat pe 10 august, la Bucuresti. „Auzi, ma, dar fratii mei din Elvetia nu vor sa fie solidari cu mine si pe 23, cand am scadenta la rata de la banca?”, si-a incercat norocul si un bucurestean hatru, scarbit si el de amploarea pe care televiziunile incercau s-o dea revolutiei ce cuprinsese, iata, si comunitatea de pe malul Lacului Leman, dupa ce molipsise Europa de la Est la Vest. N-a inteles nimic, romanii aia sunt solidari, dar pana la portofele!

Facem haz de necaz, dar ipocrizia posesorilor de carduri gold&platinum naste situatii ca cea din weekend, cand niste bancheri iesiti la plimbare pe faleza din Geneva nu intelegeau ce vor „mascatii” aia imbracati in haine de firma si cu Mercedesurile perfect aliniate si cu Residential Stickers lipite in parbrize.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
1.251 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger