AcasăNewsPe ai cui bani face Firea Centura?

Pe ai cui bani face Firea Centura?

Primarul general al Capitalei tot mai prezent pe santiere

Profitand din plin de faptul ca este politicianul de la Putere cu cel mai mare coeficient de incredere in randurile opiniei publice, dupa cum o arata sondajele de opinie, Gabriela Firea se dovedeste cat se poate de pragmatica si iese „la bataie” cu noi si noi proiecte de anvergura. Asta in timp ce reprezentantii Opozitiei din Consiliul General al Municipiului Bucuresti par incapabili sa faca vreo miscare cat de cat coerenta in fata ofensivei de primavara a primarului general al Capitalei.

Primarul general al Capitalei tot mai prezent pe santiere

Si dupa ce a plusat prin demararea infiintarii unei societati proprii de constructii a Primariei munciipiului Bucuresti, scotand in evidenta faptul ca astfel se vor infiinta cateva mii bune de noi locuri de munca, Gabriela Firea a preluat fraiele unui alt punct sensibil pe agenda bucurestenilor si anume finalizarea urgenta a Soselei de Centura. Un proiect de infrastructura pur si simplu vital pentru fluidizarea traficului in oras si pe care Firea tocmai ce l-a revendicat pentru Primaria Capitalei, sustinand ca are finantarea necesara.

Gradu’, cat e gradu’ …?

Planul Gabrielei Firea de a prelua constructia Soselei de Centura de catre Primaria Capitalei pentru a putea fi finalizata odata nu este doar unul maret, dar si pe deplin realizabil, asta daca exista si banii necesari. Iar primarul general a mutat deja prin demararea discutiilor cu vicepremierul Sevil Shhaideh si cu ministrul Transporturilor si dand deja asigurari ca „am gasit deschidere totala la Guvern si discutam ca acest obiectiv important sa fie preluat de Primaria Capitalei”.

Șoseaua de Centură<br >se face pe datorie

Mai mult chiar, Firea a dat si asigurari ca „finantare cu siguranta vom avea, atat din resurse proprii, cat si din alte fonduri. M-am intalnit cu reprezentantii mai multor institutii financiare internationale si suntem solvabili. Vin sa ne ofere bugete pentru proiecte pentru ca nu avem un grad mare de indatorare”. Iata insa cum toate vestile bune transmise in ultimele ore de catre ambitioasa Gabriela Firea sunt „umbrite” de „amanuntul” ca vom imprumuta bani de la banci de afara si astfel se va demara o controversata actiune de marire a gradului de indatorare a municipalitatii. Ceea ce ii ingrijoreaza deja pe expertii care se tem ca, odata dat „cep” la contractarea de credite de la organisme financiare internationale la pretul pietii bancare se  poate ajunge la „explozia” acestui grad de indatorare. Pe care toti precursorii Gabrielei Firea, indiferent de culoarea lor politica, l-au tinut pana acum la un nivel acceptabil. Insa daca primaria a ajuns sa ia bani de afara pentru a termina o amarata de Sosea de Centura care pana acum a dat atatea batai de cap guvernantilor, indiferent cine au fost acestia, poate reprezenta si un semnal pentru „marii rechini” ai domeniului constructiilor. Si anume faptul ca, dupa anihilarea concurentei autohtone, gata, s-a dat acum din nou liber la „marile proiecte” din Bucuresti. Mai ales ca inca este valabila cutuma ca finantatorii externi prefera de obicei anumiti constructori, printre care in niciun caz nu se numara si cei romani. Si uite cum preluarea Soselei de Centura devine din start un proiect controversat, mai ales ca plata va fi facuta de generatiile viitoare, care trebuie sa achite nota de plata pentru actualele finantari externe.

author avatar
Andrei Coman
1.137 afisari

2 COMENTARII

  1. REALIZAREA ,,CU CERLERITATE” A ACESTUI MARET OBIECTIV IN CONSTRUCTII : CENTURA CAPITALEI , CONSIDER EU , MERITA ORICE SACRIFICIU , INTRUCAT VA AVEA BENEFICII , MULTE , PENTRU MULTI , CU EFECTE POZITIVE ,, CU CELERITATE ” .DOAMNE AJUTA SA FIE ADEVARAT .

  2. Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti varsta de 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet. Cereti acum detalii la adresa de email a unuia dintre coordonatorii echipei noastre:andrei.ghita94@yahoo.com

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger