AcasăNewsPDL il baga pe Ungureanu in combinatii cu PNL!

PDL il baga pe Ungureanu in combinatii cu PNL!

PDL incearca sa-si gaseasca salvarea sub pulpana lui Razvan Ungureanu

Dupa ce au cochetat cu ideea unei colaborari cu PSD, pedelistii spera acum sa prospere la umbra lui Razvan Ungureanu si alaturi de PNL.

PDL incearca sa-si gaseasca salvarea sub pulpana lui Razvan Ungureanu

Speranta refacerii aliantei cu liberalii este impartasita de toti democratii, fie ei de rit vechi sau nou. Mai generoasa decat noii veniti, vechea garda spera sa salveze tot partidul, la gramada, pe mana lui Ungureanu. In schimb, ”tabara intelectuala” incearca sa se foloseasca de prilej pentru a-i trimite la casele lor pe veteranii partidului, despre care Macovei, Preda & Comp. spun deschis ca si-au trait traiul si si-au mincat malaiul in politica. Doritoare sa vada noua formatiune curata luna, doar cu ”partea sanatoasa” a PDL la activ, Monica Macovei i-a si transmis lui Ungureanu ca nu care cumva sa ia partidul condus de Emil Boc cu totul dupa el: ”Daca se gandeste sa construiasca pe acest PDL, pe o parte se poate construi, nu in totalitate. PDL nu s-a curatat”. In ceea ce o priveste, Macovei s-a declarat gata sa-l urmeze pe Ungureanu, ba chiar l-a ”antamat” si pe Cristian Preda in acest proiect.

Vechea garda nu se lasa curatata

Vechii democrati sunt gata si ei sa-l accepte ca lider pe Ungureanu, dar vor ca acesta sa scoata PDL-ul cu pielea intreaga din acest periculos an electoral. Pentru aceasta, pe langa ”adoptarea” actualului premier, garda veche mai spera si in refacerea mariajului cu PNL. ”O potentiala colaborare PDL-PNL tine de o normalitate politica. Sunt doua partide care, dincolo de aspectele cu caracter strict personal, sunt compatibile. Cred ca mai devreme sau mai tarziu, dincolo de pasiunile personale ale unora sau altora, vom ajunge la o colaborare politica intre PNL si PDL”, proroceste Adriean Videanu. Iar Cezar Preda ii tine isonul, clamand si el ”afinitatea naturala” dintre PDL si PNL. Interesant este ca, atunci cand vine vorba despre convertirea liberalilor la sentimente mai bune fata de PDL, atat Videanu, cat si Preda isi pun nadejdea in fostul coleg Sorin Frunzaverde. „Important este ca Frunzaverde sa-i convinga pe anarhistii si radicalii din PNL ca Romania nu se poate construi asa cum vrea PSD”, spune Preda. ”Frunzaverde nu este un oportunist (prin plecarea la PNL – n.r.), ci un partener de dialog pentru PDL in interiorul PNL”, adauga Videanu. Iar ca dovada ca PDL aspira in continuare la mana PNL-ului, Sever Voinescu sustine si el ca nu da doi bani pe angajamentul de a nu colabora cu PDL, proaspat asumat de congresele PSD si PNL: ”S-a dovedit ca atat in istoria PSD, cat si in istoria PNL, lucrurile decise in congrese nu se respecta cateva luni mai tarziu”.

[poll id=”238″]

author avatar
Simona Badulescu
520 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger