AcasăNewsPDL e c-o Falca-n cer si Blaga la pamant

PDL e c-o Falca-n cer si Blaga la pamant

Gheorghe Falca ar putea sa-i sufle partidul lui Blaga

Odata depasit socul esecului electoral, democrat-liberalii au revenit la o mai veche indeletnicire: lupta pentru suprematie in partid. Zarva din ultimele zile reprezinta insa ecoul slab al conflictelor care mocnesc in interior.

Gheorghe Falca ar putea sa-i sufle partidul lui Blaga

In timp ce blajinul Emil Boc face apel la calm, taberele pedeliste sunt deja in razboi. Pe de o parte, Vasile Blaga si ai lui incearca sa traga de timp si sa intarzie cat mai mult organizarea Conventiei Nationale pentru a putea sa-si evalueze pagubele si sa demareze negocieri, acolo unde mai este loc.

Vasile Blaga, in pericol sa plateasca esecul din alegere cu functia pe care o detine in PDL

De partea cealalta, cei care vor sa-l inlature pe actualul lider democrat-liberal cauta sa vina cu o contraoferta de nerefuzat. Pe langa Emil Boc si Adriean Videanu, considerati posibili inlocuitori ai lui Blaga, o varianta din ce in ce mai vehiculata in partid si care se pare ca nu suna deloc rau in urechile pedelistilor este  Gheorghe Falca.

Potrivit unor surse din PDL, primarul Aradului a reusit sa stranga in jurul sau un grup  considerabil de sustinatori, nume importante, dar care au fost trase pe linie moarta de Vasile Blaga. De altfel, Falca a fost printre primii care au cerut demisa actualului presedinte PDL, imediat dupa anuntarea rezultatelor oficiale de la parlamentare, asumandu-si in felul acesta statutul de adversar al lui Blaga. Pe langa sustinerea unor colegi si scorul decent obtinut in alegeri, plimbarea prin zapada pe care Gheorghe Falca a facut-o de sarbatori cu Traian Basescu ii mai aduce acestuia cateva puncte in plus, dupa cum declara chiar pedelistii.

Boc, prezidentiabilul lui Igas

Fara voia lui, Emil Boc a fost impins de Traian Igas in cursa pentru Cotroceni

Introdusa de Razvan Ungureanu in dezbaterea pedelistilor, tema candidaturii la prezidentialele din 2014 a fost rezolvata de vicepresedintele Traian Igas. Acesta a decis sa arda etapele , a ignorat alegerile interne si l-a aruncat pe Emil Boc in cursa pentru Palatul Cotroceni.  ”Dati-mi voie sa cred ca un potential candidat in interiorul partidelor de dreapta eu il vad pe Emil Boc, un om care este de o integritate morala cum putini oameni din Romania sunt dupa ce au trecut prin functii importante si au ramas neatinsi si nepatati, cum a ramas Emil Boc. El se bucura si de apreciere la nivelul Europei si in Partidul Popular European. Este o parere personala a mea, acum, la inceput de 2013”, a precizat Igas in stilul caracteristic.

Uselistii, acuzati ca joaca stramb

Viziunea liberalilor privind alegerea presedintelui de Parlament este  criticata de democrat-liberali, acestia din urma sustinand ca adversarii cauta ”sa-si securizeze functia prezidentiala”. ”Singura sansa certa a USL de a avea presedinte in 2014 este sa modifice Constitutia si presedintele sa fie ales de Parlament. Asta este miza, de a-si asigura suta la suta presedintia anul viitor, pentru ca, daca o lasa la mezat, la competitie politica, s-ar putea sa aiba probleme, avand in vedere anii grei care urmeaza la guvernare. Dar, daca ramane ca presedintele va fi ales de Parlament, au deja doua treimi si pot alege ce presedinte doresc”, a afirmat Emil Boc, aratand ca ponderea parlamentara le ofera uselistilor aceasta oportunitate.

[poll id=”424″]

author avatar
Ana-Maria Ludatser
617 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger