AcasăNewsPDL cedeaza UDMR fotoliul de la Sanatate si CNSAS. Ritli Ladislau, noul...

PDL cedeaza UDMR fotoliul de la Sanatate si CNSAS. Ritli Ladislau, noul ministru

UDMR il propune pe Ritli Ladislau, director al Spitalului Municipal din Oradea, pentru fotoliul de Ministru al Sanatatii, ramas vacant dupa demisia lui Cseke Attila. Casa Nationala a Asigurarilor de Sanatate va fi coordonata de Minister. Ritli Ladislau a fost acceptat de premierul Boc si va depune juramantul in aceasta seara.

„Ritli Ladislau este unul dintre cei mai reputati medici din Oradea, ocupand de-a lungul ultimilor 30 de ani mai multe functii administrative. S-a nascut la Oradea, la 8 iunie 1948, si a absolvit Facultatea de Medicina din Timisoara in anul 1973 ca sef de promotie”, se arata intr-un comunicat de presa al UDMR.

„Ritli Ladislau a fost director al Spitalului Teritorial Orasenesc Stei intre anii 1978-1986, apoi medic inspector la Directia Sanitara Bihor pana in 1990, cand a devenit director adjunct al Spitalului de Copii Oradea. Intre 1997 si 2009 a condus Directia de Sanatate Publica a judetului Bihor.

Ritli Ladislau este specialist in pediatrie, oncologie si hematologie, conferentiar universitar la Facultatea de Medicina si Farmacie din cadrul Universitatii din Oradea. Din anul 2010, este director medical al Spitalului Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” din Oradea”, mai scrie in documentul citat.

Ritli Ladislau continua proiectele lui Cseki Attila la Sanatate

Medicul Ritli Ladislau a anuntat ca va sosi la Bucuresti miercuri seara pentru a prelua ministerul si va continua proiectele incepute de predecesorul sau, Cseke Attila.

In ceea ce priveste raportul CNAS cu ministerul Sanatatii, Ritli Ladislau a declarat ca nu cunoaste foarte multe detalii, dar stie că raportul va fi unul de coordonare a Casei de catre minister, care se va face la nivelul unui secretar de stat din minister.

El a mentionat ca va continua proiectele incepute de predecesorul sau, Cseke Attila, urmand sa acorde atentie speciala decentralizarii sistemului.


399 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger