AcasăNewsPatru persoane ucise de viituri

Patru persoane ucise de viituri

Doua femei si doi barbati si-au pierdut viata in urma inundatiilor care au lovit mai multe judete din Romania in ultimele zile.

Ca de obicei satele romanesti sunt la mila fenomenelor meteo

Una din dictime, o batrana de 81 de ani din judetul Botosani, care a murit dupa ce tavanul locuintei s-a prabusit peste ea, in urma ploilor puternice. In Vrancea, o femeie de 70 de ani, care disparuse de acasa de vineri seara, a fost gasita decedata, in zona unui parau. Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Arges au anuntat, astazi, ca un barbat a murit dupa ce a fost luat de ape in timp ce incerca sa traverseze pe cal raul Doamnei. Barbatul avea 40 de ani si a murit, sambata seara, dupa ce a fost luat de ape in localitatea Corbi, in timp ce incerca traverseze calare raul Doamnei. A patra victima a inundatiilor este un barbat de 48 de ani din localitatea Sihlea, din Neamt, care plecase de vineri spre padurea Bogza, impreuna cu sotia, dar a fost prins de o viitura.In Covasna, un dig de protectie a cedat  inundand mai multe sate, intre care Bacel si Lunca Marcusului. Avertizarile meteorologice si hidrologice au fost restranse, situatia revine la normal in zonele afectate.

Sute de gospodarii din 18 judete au fost afectate de varsarea apelor dar si 1500 de hectare de teren arabil si 200 de hectare de pasuni si paduri

Mai sunt valabile avertizari hidrologice pana astazi la ora 16.00. Pe toata perioada in care efectele fenomenelor meteorologice s-au manifestat, Ministerul Afacerilor Interne a actionat cu peste 20.000 de angajati si aproximativ 7400 mijloace tehnice de interventie.Peste 760 de persoane au fost salvate din situatii de risc. Cele care au fost evacuate preventiv au fost cazate in facilitati ale administratiilor locale sau la rude si prieteni.
Pentru oamenii care nu se pot intoarce in siguranta in propriile case, au fost scoase din fondul rezervelor de stat alimente, apa potabila, saci de dormit, paturi si saltele. Persoanele evacuate vor ramane cazate in spatiile autoritatilor publice locale pana cand va fi eliminat orice risc provocat de efectele fenomenelor meteorologice.

author avatar
Bogdan Borcea
57 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger