AcasăNewsPatru nave militare rusesti au atacat Daesh cu rachete, din Marea Caspica

Patru nave militare rusesti au atacat Daesh cu rachete, din Marea Caspica

Rusia ataca in Siria nu numai din aer, ci si de pe mare, de la 1.500 de kilometri distanta

In afara avioanelor care opereaza in Siria, nave ale Flotei ruse din Marea Caspica au participat la lovituri impotriva ISIS de la o distanta de 1.500 de kilometri, a anuntat presedintele Federatiei Ruse.

Rusia ataca in Siria nu numai din aer, ci si de pe mare, de la 1.500 de kilometri distanta

”Faptul ca am realizat lovituri din apele Marii Caspice, de la o distanta de aproximativ 1.500 kilometri, cu arme de precizie, si ca ne-am atins toate tintele, atesta nivelul de pregatire si formarea personalului”, a indicat Vladimir Putin in timpul unei intrevederi cu ministrul Apararii, Serghei Soigu, informeaza Ria Novosti. Toate tintele fixate au fost atinse de 26 de rachete trase de pe patru nave, a adaugat Putin. 11 tinte din Siria au fost distruse de rachete de croaziera Kalibr si nu au existat victime in randurile civililor, a precizat Serghei Soigu.

Moscova propune o coordonare ruso-americana pe cerul Siriei…

Rusia planuieste sa puna in practica o coordonare cu americanii in cadrul operatiunilor de bombardament din Siria, a informat, ieri, ministerul Apararii rus, citat de agentii. ”Ministerul Apararii a raspuns cererilor Pentagonului si examineaza in amanunt propunerile americanilor cu privire la coordonarea operatiunilor duse in cadrul luptei contra gruparii teroriste Statul Islamic pe teritoriul sirian”, a informat generalul Igor Konacenkov. ”Incercam sa clarificam anumite detalii tehnice care vor fi discutate astazi intre expertii ministerului rus al Apararii si cei ai Pentagonului”, a adaugat generalul.

…Pentagonul spune ”nu”

Statele Unite au anuntat, ieri, ca nu vor coopera cu Moscova in cadrul raidurilor aeriene rusesti in Siria, pe care secretarul Apararii american Ashton Carter le-a calificat o ”greseala fundamentala”, informeaza Le Figaro. ”Am spus deja, Rusia are o strategie gresita. Continua sa loveasca tinte care nu sunt ISIS, credem ca este o eroare fundamentala”, a declarat, la Roma, Ashton Carter. El s-a aratat insa dispus la o cooperare ”de ordin tehnic” vizand securitatea pilotilor. ”Noi avem un obiectiv comun, anihilarea ISIS. In acelasi timp, nu avem ca obiectiv comun sustinerea regimului lui Assad. De-o maniera evidenta, fortele rusesti actioneaza pentru sustinerea acestui regim, in vreme ce Coalitia estimeaza ca Assad trebuie sa plece. Cata vreme nu avem scopuri comune in acest domeniu, NATO nu va face schimb de informatii cu Moscova, a declarat, ieri, reprezentantul permanent al SUA la NATO, Douglas Lute, informeaza Ria Novosti.

Propaganda Califatului virtual, imposibil de contracarat

Internetul este terenul de recrutare favorit pentru ISIS, care a creat in retea un ”Califat virtual”. O masina de propaganda elaborata si extrem de eficace in fata careia nu exista pentru moment mijloace eficace de contracarare, se arata intr-un raport al grupului britanic Quilliam, publicat marti, informeaza AFP. O echipa a inregistrat, din 17 iulie in 15 august, tot ce ISIS a pus online via unitatile sale de productie si comunicare. Rezultatul: 1.146 accesari pe Internet (via retelele sociale) au fost inregistrate, peste 38 zilnic, reprezentand fotografii, video, articole sau inregistrari audio. ”Aceasta operatiune de propaganda este fara rival”, a estimat directorul Quilliam, Haras Rafiq. Ea implica echipe dedicate care, din Africa de Vest si pana in Afganistan muncesc neintrerupt pentru productia si raspandirea brandului care este ”Califatul”, a adaugat el.

author avatar
Tudor Borcea
407 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger