AcasăNewsPatru militari romani, raniti in Afganistan

Patru militari romani, raniti in Afganistan

Dispozitivele explozibile sunt principala amenintare pentru soldatii din Kandahar

Patru militari romani care actioneaza in cadrul misiunii „Resolute Support” din Afganistan au fost raniti, ieri  dimineata, in urma exploziei unei masini-capcana, acestia aflandu-se intr-o misiune de patrulare, a informat Ministerul Apararii.

Dispozitivele explozibile sunt principala amenintare pentru soldatii din Kandahar

Militarii executau o misiune de patrulare terestra, la aproximativ opt kilometri sud-est de Baza militara de la Kandahar, precizeaza MApN. Plutonierul-major Marius Sorin Diaconeasa are 36 de ani si este la a patra misiune in Afganistan, caporalul clasa a III-a Valentin Ciolan-Uta are 28 de ani si este la prima misiune in teatrul de operatii, caporalul clasa a III-a Dan Cornel Craciun are 27 de ani si este la a doua misiune in Afganistan, iar caporalul clasa a III-a Cristian Stoica are 38 de ani si este, de asemenea, la a doua misiune in acest teatru de operatii.
Militariii au fost transportati la spitalul din Kandahar, unde se afla internati in stare stabila. ”Asigur familiile celor raniti ca militarii nostri vor primi cele mai bune ingrijiri medicale”, se arata intr-un comunicat al presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis.

 

author avatar
Tudor Borcea
1.080 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger