AcasăNewsPatru marinari romani, retinuti intr-un port din Iran

Patru marinari romani, retinuti intr-un port din Iran

Patru marinari romani, aflati pe un vas care se afla sub pavilion al Insulelor Marshall, au fost retinuti, impreuna cu colegii lor, in portul iranian Bandar Abbas.

Nava se afla in apele internationale cand a fost inconjurata de mai multe ambarcatiuni militare iraniene. Ofiterii iranieni au deschis focul si i-au obligat pe marinari sa intre in portul Bandar Abbas, unde sunt si retinuti.

Alaturi de cei patru marinari romani, in echipajul navei se mai regasesc un bulgar, un rus, un ucrainean, un polonez si 13 persoane din Myanmar.

Autoritatile americane au intrat deja in alerta si au trimis mai multe nave de patrulare si avioane de supraveghere in zona. De asemenea, partea americana sustine ca interventia Iranului este una inadecvata.

Reprezentantii Ministerului Afacerilor Externe de la noi sunt si ei in alerta si sustin ca marinarii romani sunt in stare buna.
„Pana in prezent, in urma contactarii agentiilor de crewing, s-a stabilit ca la bordul navei se afla patru marinari romani. Armatorul navei a confirmat faptul ca intreg echipajul, inclusiv cetatenii romani, este in siguranta si urmeaza sa continue cursa, cel mai probabil, cu aceeasi nava, dupa solutionarea situatiei”, a fost mesajul transmis de reprezentantii MAE.

Se precizeaza si ca s-a luat legatura cu rudele marinarilor si ca acestea sunt tinute la curent, 24 de ore din 24, cu evolutia cazului.

author avatar
Cristi Ionita
127 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger