AcasăNewsPatru grefieri, trimisi in judecata pentru inselaciune. Au decontat ilegal peste 60.000...

Patru grefieri, trimisi in judecata pentru inselaciune. Au decontat ilegal peste 60.000 lei

Patru grefieri de la doua instante din Buzau au fost trimisi in judecata pentru inselaciune si fals in declaratii.

Acestia sunt acuzati ca si-au stabilit fictiv domiciliile in alte localitati decat cele unde se afla sediul instantelor la care lucreaza. Astfel, au putut sa deconteze cheltuieli de transport, prejudiciul depasind 60.000 lei.

Procurorii Parchetului Curtii de Apel Ploiesti i-au trimis in judecata pe Mioara Teodorescu, Liliana Stanciulescu, Elisabeta Craciunoiu si Alin Catalin Frigea, grefieri la Tribunalul Buzau si Judecatoria Pogoanele, din judetul Buzau, acuzati de inselaciune si fals in declaratii, potrivit unui comunicat de presa.

Cei patru grefieri au declarat ca locuiesc in alte localitati pentru a beneficia de decontarea cheltuielilor de transport intre localitatea in care isi au domiciliul si localitatea in care lucreaza.

In perioada septembrie 2012 – septembrie 2013, grefierul Mioara Teodorescu a solicitat si obtinut decontarea ilegala a cheltuielilor de transport lunar, intre Slobozia si Buzau, in valoare de 19.516 lei. Pe aceeasi ruta a declarat ca face naveta si Liliana Stanciulescu, aceasta obtinand decontarea ilegala a contravalorii cheltuielilor de transport in suma de 17.620 lei, pentru perioada septembrie 2012 – iulie 2013. Grefierul Elisabeta Craciunoiu a obtinut decontarea cheltuielilor de transport in valoare de 10.135 lei pentru perioada octombrie 2012 – septembrie 2013 declarand ca face naveta intre localitatea Calvini si Buzau, in timp ce grefierul Alin Catalin Frigea a obtinut decontarea ilegala a cheltuielilor de transport in valoare de 13.309 lei pentru perioada septembrie 2012 – septembrie 2013. Anchetatorii sustin ca prejudiciul total adus bugetului de stat a fost calculat la 60.580 lei.

author avatar
Andra Nesu
394 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger