AcasăNewsPatru cutremure, in diferite zone din tara, in ultimele ore

Patru cutremure, in diferite zone din tara, in ultimele ore

(sursa foto: captura infp.ro)

Pamantul s-a miscat de mai multe ori, in decurs de doar cateva ore, in Romania. Incepand de seara trecuta si pana catre ora 5 a diminetii de miercuri, in tara au fost inregistrate nu mai putin de patru cutremure. Si daca pana acum eram obisnuiti sa aflam despre cutremure produse in estul tarii, respectiv in Vrancea, zona cu activitate seismica intensa, ori in Buzau, de aceasta data doua dintre ele au avut loc in Valcea.

Cel mai recent s-a produs, dupa cum spuneam, catre dimineata, mai precis la ora 4.55, in Vrancea. Cutremurul a avut, din cate anunta Institutul National de fizica a Pamantului, o magnitudine redusa, respecitv 2 grade pe scara Richter, fiind un seism de suprafata, inregistrat de aparate la doar 19 kilometri adancime fata de nivelul solului.

Anterior, mai exact la ora 22.42, in Valcea, s-a produs un cutremur de 2 grade, la o adancime de 4 kilometri, fiind posibil sa fie o replica a precedentului seism ce a avut loc in acest judet, tot in decursul serii trecute. Conform INFP, miscarea telurica in cauza a fost precedata, la foarte scurta vreme, la ora 22.41, de aceasta data in judetul Prahova, a avut loc un cutremur de 3.1 grade pe scara Richter. Specialistii precizeaza ca seismul a fost unul de adancime, producandu-se la 138 de kilometri sub nivelul solului.

Insa cel mai puternic ramane cutremurul de seara trecuta, din judetul Valcea, care a avut 4,2 grade pe Richter si s-a produs la ora 20.56, la o adancime de doar 2 kilometri, in zona seismica Fagaras-Campulung, din cate mentioneaza INFP.

sursa foto: captura infp.ro

530 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger