AcasăDezvaluiriAnchetePatronul RTV se prabuseste de pe piedestalul politic pe care singur se...

Patronul RTV se prabuseste de pe piedestalul politic pe care singur se cocotase

Visurile de marire ale lui Sebastian Ghita, pe care chiar unii apropiati de partid au ajuns sa le catalogheze la limita paranoiei, se spulbera acum precum credibilitatea postului de televiziune pe care il patroneaza. De altfel, intoxicarea RTV cu informatii „bomba” primite „pe surse”, dar pe care alte canale nu le-ar fi difuzat nici macar de 1 aprilie sau in emisiunile de farse, a fost primul semnal ca lui Ghita i se pregateste ceva.

Cariera politica a lui Sebastian Ghita se zdruncina serios

Mai mult, nici mitul protejarii neconditionate a patronului RTV de catre serviciile secrete nu mai este chiar atat de solid. Fapt confirmat ulterior si de grimasele mai mult decat expresive pe care seful SRI, George Maior, le face doar la auzul numelui fostului sau „ucenic”. De altfel, intr-un timp incredibil de scurt, Sebastian Ghita a reusit sa nemultumeasca pe toata lumea, in frunte cu cei care l-au propulsat in lumea politica. Si, de unde i se prevestea o cariera politica stralucitoare si de lunga durata, s-a ajuns acum sa se vorbeasca ca s-ar putea sa aiba chiar soarta „victimei” sale, Sorin Ovidiu Vantu. Pentru ca, desi e un impatimit al sportului, patronul de la ASESOFT pare sa ignore in continuare ultimatumul primit: Stop game, Ghita!

Interzis la „next level”

Postul RTV s-a facut de ras cu tot felul de "bombe" care s-au dovedit doar niste mari „fasuri”

Desi acuzat public de catre Traian Basescu pentru „facaturile” politice de la Romania TV, Sebastian Ghita ramanea in perceptia publica drept „parghia” prin care presedintele reusise sa scape de inamicul sau public numarul unu de atunci, Sorin Ovidiu Vantu. De asemenea, liderii USL si mai ales premierul Victor Ponta nu puteau decat sa-i multumeasca pentru serviciile facute in timpul campaniei electorale. Ceea ce s-a si intamplat de altfel, tanarul om de afaceri prahovean primind cam tot ceea ce ii putea pofti inima: un post de deputat, vicepresedintia Comisiei SRI, influenta in partid, prelungirea contractelor cu statul si noi si nelimitate oportunitati de afaceri. Insa toate acestea nu par sa-i fi fost de ajuns si, luat de valul maririi, Sebastian Ghita a vrut si mai mult: sa participe la stabilirea regulilor jocului.

Tras de maneca

Insa desi i s-a transmis de la bun inceput ca altfel stau lucrurile la acest nivel, Ghita s-a incapatanat sa treaca si el la butoane. Primii care au sarit ca arsi au fost membrii vechii garzi din PSD, nemultumiti oricum de prea multele posturi ravnite si de ei, dar pe care le-au primit cei din apropierea patronului RTV. Iar cand acesta din urma a inceput sa le incalce si „teritoriul” afacerilor,”baronii” s-au repezit la gatul premierului, punand presiune pentru ca Ponta sa-si puna la punct protejatul. Si, spre surprinderea lor, au gasit un teren propice. Pentru ca multi alti lideri ai PSD, dar si eminente cenusii ale serviciilor secrete s-au ofuscat de indrazneala afisata de Ghita. Caruia, dupa cum sustin sursele noastre, chiar i s-a transmis transant, cu ceva vreme in urma, „sa-si vada de jucariile lui” si sa nu se mai bage in treburile celor mari. Insa si acest avertisment a fost tratat cu aroganta de catre tanarul politician, prea sigur pe influenta postului sau de televiziune.

Le-a halit pe toate

Si lectia primita imediat a fost cat se poate de usturatoare, Ghita fiind lovit tocmai unde il durea mai tare, in credibilitatea RTV. Al carui proces accelerat de otevizare a fost completat cu cateva „galusti” jurnalistice de zile mari, pe care subalternii acestuia le-au inghitit pe nerasuflate. Insa tocmai „sursele” din servicii cu care se lauda si pe care se baza patronul RTV i-au servit „bombe” ca fiul lui Sergiu Nicolaescu, rapirea lui Codrut Marta de catre Elan Schwartzenberg, implicarea lui Crin Antonescu in acest caz de disparitie, dosarul de la DNA al ministrului Muncii Maria Campeanu. Toate s-au dovedit insa niste „fasuri” de rasunet, care au facut ca RTV sa fie eliminata imediat din categoria televiziunilor demne de incredere.

Premier sub acoperire

Mai mult, in mediul parlamentar deja s-a lansat cu asiduitate informatia ca, dupa trecerea la Palatul Cotroceni, Victor Ponta il va nominaliza pe Sebastian Ghita sa preia sefia Guvernului. Adica tocmai pretextul ideal de a provoca o noua revolutie in partid impotriva maririi patronului RTV. Dar si o sansa pentru Ponta de a-l „executa” pe prea impulsivul sau amic, motivandu-i prieteneste ca „nu te mai pot sustine, ti-ai taiat singur craca de sub picioare si prea ti-ai pus toata lumea in cap”.

author avatar
Catalin Tache
3.263 afisari

1 COMENTARIU

  1. Si colac peste pupaza,marele colaborator permanent,cel care le isteriza pana la orgasm pe purtatoarele de microfon de la RTV,oierul oierilor,razboinicul luminii etc, Gigi Becali, a fost facut de rusine de niste cioflingari de procurori si judecatori

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger