Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Patronatele: vrem bacsis legal!

Patronatele: vrem bacsis legal!

Autor:

Organizatia Patronala a Hotelurilor si Restaurantelor din Romania (HORA) solicita Ministerului de Finante sa gaseasca o solutie pentru reglementarea bacsisului, astfel incat acesta sa poata fi acordat prin card sau ordin de plata, iar ospatarii sa il poata incasa legal.

 

bacsis1 1024x765 669x500 Patronatele: vrem bacsis legal!“Din punct de vedere al fiscalitatii, dorim sa gasim o solutie prin care tips-ul (bacsisul – n. r.), care este fiscalizat, sa poata fi acordat legal ospatarului. Si as vrea sa va dau un exemplu: daca mergeti la un restaurant si acordati tips pe card sau prin ordin de plata este ilegal, pentru ca ospatarul nu-l poate primi. Drept urmare, ridicam aceasta problema. Nu este vorba de impozitarea tips-ului. Este vorba de tips-ul care se acorda fiscal si exista foarte multi cetateni straini sau companii care platesc tips-uri prin banca si dorim ca Ministerul de Finante sa gaseasca o solutie pentru reglementarea acestui tips”, a afirmat presedintele HORA, Daniel Mischie, intr-o conferinta de presa. Potrivit acestuia, propunerea HORA este ca bacsisul care este acordat prin card sau ordin de plata sa fie scutit de TVA si sa fie impozitat cu 10%. In alta ordine de idei, Mischie a atras atentia asupra faptului ca industria se confrunta cu lipsa fortei de munca, iar pentru a aduce oameni este nevoie de deductibilitate pentru transport, cazare si masa.


1 Comentariu la Patronatele: vrem bacsis legal!

  1. sxn

    Nu ar fi mai bine sa-i si platiti? Noi ce venim / platim la HORA nu primim ” deductibilitate pentru transport, cazare si masa.”


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 20-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!