AcasăNewsPatronatele: vrem bacsis legal!

Patronatele: vrem bacsis legal!

Organizatia Patronala a Hotelurilor si Restaurantelor din Romania (HORA) solicita Ministerului de Finante sa gaseasca o solutie pentru reglementarea bacsisului, astfel incat acesta sa poata fi acordat prin card sau ordin de plata, iar ospatarii sa il poata incasa legal.

„Din punct de vedere al fiscalitatii, dorim sa gasim o solutie prin care tips-ul (bacsisul – n. r.), care este fiscalizat, sa poata fi acordat legal ospatarului. Si as vrea sa va dau un exemplu: daca mergeti la un restaurant si acordati tips pe card sau prin ordin de plata este ilegal, pentru ca ospatarul nu-l poate primi. Drept urmare, ridicam aceasta problema. Nu este vorba de impozitarea tips-ului. Este vorba de tips-ul care se acorda fiscal si exista foarte multi cetateni straini sau companii care platesc tips-uri prin banca si dorim ca Ministerul de Finante sa gaseasca o solutie pentru reglementarea acestui tips”, a afirmat presedintele HORA, Daniel Mischie, intr-o conferinta de presa. Potrivit acestuia, propunerea HORA este ca bacsisul care este acordat prin card sau ordin de plata sa fie scutit de TVA si sa fie impozitat cu 10%. In alta ordine de idei, Mischie a atras atentia asupra faptului ca industria se confrunta cu lipsa fortei de munca, iar pentru a aduce oameni este nevoie de deductibilitate pentru transport, cazare si masa.

author avatar
Catalin Dumitrescu
326 afisari

1 COMENTARIU

  1. Nu ar fi mai bine sa-i si platiti? Noi ce venim / platim la HORA nu primim ” deductibilitate pentru transport, cazare si masa.”

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger