AcasăNewsPatriarhul Bartolomeu si Patriarhul Daniel, la Cotroceni in ajunul sfintirii Catedralei Neamului

Patriarhul Bartolomeu si Patriarhul Daniel, la Cotroceni in ajunul sfintirii Catedralei Neamului

Intrevedere deosebita, sambata dimineata, la Palatul Cotroceni.

Presedintele Iohannis i-a primit pe Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, Arhiepiscop al Constantinopolului – Noua Roma, aflat la Bucuresti pentru a participa la ceremonia de sfintire a Catedralei Manturirii Neamului, si pe Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Parintele Daniel.

Intrevederea a constituit prilejul pentru ca primul om in stat sa evoce „relatia traditionala deosebita dintre Patriarhia Ecumenica si Patriarhia Romana” si sa aprecieze „demersurile celor doua Patriarhii in vederea intensificarii dialogului intre biserici, in beneficiul tuturor credinciosilor, al binelui comun si al pacii”, din cate s-a anuntat de la Cotroceni, intr-un comunicat.

Slujba de sfintire a Altarului Catedralei Mantuirii neamului va avea loc duminica. Primul om in stat i-a transmis inca de vineri Patriarhului Daniel ca nu va putea asista la eveniment, „din motive care tin de agenda europeana”. Mai precis, Klaus Iohannis va participa, duminica, la Bruxelles la o reuniune extraordinara a Consiliului European, pe tema Brexit.

sursa foto: presidency.ro

332 afisari

2 COMENTARII

  1. La un moment dat generalul smintit Bukov a zis?:Descalecati montați tunul și barbaditi toate mănăstirile și bisericile ortodocse românești!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger